ART<30 està organitzat per la Facultat de Belles Arts de la UB i la Sala Parés.


Dia 6 de setembre es va presentar a la Sala Parés de Barcelona l'exposició dels guanyadors de la quarta edició d'ART<30, el concurs anual convocat per la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona i la mateixa galeria. Aquesta convocatòria es va crear el 2008 amb l'objectiu de promocionar els artistes joves i afavorir la relació professional d'aquests artistes amb el món de les galeries, el mercat de l'art i del mecenatge. En aquest sentit, el guardó inclou un programa d'adquisicions en el qual participen diverses empreses, els creadors premiats reben una beca de producció de 500 euros i s'edita un catàleg per difondre la seva obra.

Els deu artistes guanyadors han sigut: Irene de Andrés (Eivissa, 1986), Cristina Garrido (Madrid, 1986), Marta Jiménez (Osca, 1981), Moneiba Lemes (Lanzarote, 1986), Juanjo López (Madrid, 1978), David Martínez (Astúries, 1984), Mikeldi Pérez (Viscaia, 1983), Eugénie Péron-Douté (França, 1988), Gorka Piñol i Antònia del Río (Mallorca, 1983).

En aquesta edició, ART<30 ha tingut la participació més alta de la seva història, 87 artistes vinculats a 15 facults de Belles Arts. Des de que es va crear s'han presentat al concurs gairebé 300 joves d'arreu de l'estat. Enguany s'hi han incorporat artistes francesos i portuguesos, gràcies a la col·laboració de la Universitat de Bordeus i de la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Lisboa. A més de Barcelona i Barcelona, per primera vegada l'exposició és podrà veure a València i a Sevilla. Engunay el jurat l'han composat Joaquim Chancho, artista i professor de la Facultat de Belles arts de la Universitat de Barcelona, la galerista madrilenya Concha de Aizpuru, José Luis Cueto Lominchar, degàde la Facultat de Bellas arts de la Universitat Politècnica de València, Lourdes Fernández Fernández, ex directora d'Arco, Sabine Forero Mendoza, catedràtica d'estètica de la Universitat de Bordeus, Joao Palo Queiroz, subdirector de la Facultat de Belles Arts de la Universtat Lisboa, Josu Larrañaga Altuna, degà de la Facultat de Belles Arts de la Universitat Complutense de Madrid, Joan Anton Maragall, director de la Sala Parés i de la galeria Trama, Miquel Molins, director de la Fundació Banc Sabadell, Josep Montoya, vicedegà de cultura de la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona i Josu Rekade Izaquirre, degà de la Facultat de Belles arts de la Universitat del País Basc.

 

Des de Cap Vermell no podem més que congratular-nos d'aquesta cursa meteòrica d'èxits d'Antònia de qui, entra d'altres privilegis hem gaudit de la seva obra per la portada de l'Anuari de 2010.

Enhorabona, Antònia!