Sa Solera Gabellina

 AIXÍ NO, GRÀCIES


 

 









Abans de res, ens agradaria agrair a les colles Son Sardina, Son Gotleu i Mancor de la Vall que poguessin realitzar una nit de foc tan espectacular i especial per al poble de Capdepera, ja que sense la seva ajuda no haguéssim pogut dur a terme res del que vàreu viure. I hem d’agrair especialmente la direcció, coordinació, infraestructures, muntatge... i especial dedicació, al senyor Toni Costa.

 

Referent a la publicació a la revista local Cap Vermell, hem de dir que no estam d‘acord amb alguns punts i acusacions que van sortir esmentades.

 
Primer de tot, demanam disculpes a les colles citades anteriorment per lo succeït el diumenge al matí. Creiem que no es mereixen aquest tracte per part de la regidora de festes, ja que som una associació sense ànim de lucre  i tot el que feim és per divertir la gent i que s‘ho passin bé. Creim que no és just ni correcte despertar a les 8 del matí les persones que havien vingut a ajudar a muntant les infraestructures de l’espectacle i tota la pirotècnia del correfoc, ja que portaven tot el dissabte (des de les 8 del matí fins a les 20’30 de la tarda) treballant a ple sol. Aquestes persones foren despertades amb males maneres per tal d’anar a recollir tot el material utilitzat la nit abans, quan s’havia acordat que es desmuntaria tot el diumenge a mig matí, ja que fins a la nit d’aquest dia no hi havia cap acte a la plaça del Sitjar.

 

Per altra banda, abans d’acusar a cap persona i/o grup humà, us hauríeu d’informar i verificar totes les dades que heu escrit a l’article “A propòsit d’alguns problemes, en la Nit de Foc”, ja que creiem que és una falta de respecte cap a nosaltres i cap a totes aquelles persones que han confiat amb nosaltres i que ens han ajudat, veure coses que realment no han succeït tal i com ho explicau, com per exemple les acusacions al robatori del micròfon. Si realment haguéssiu vingut a les reunions realitzades durant aquests mesos, totes aquestes qüestions s’haguessin aclarit en el seu moment i no després de tot l’espectacle veure-ho publicat amb males maneres.

 

Finalment, nosaltres només esperam que tots els participants del correfoc de Capdepera sortissin satisfets de l’espectacle i del nostre debut oficial al nostre municipi. Amb tot això esperam poder repetir any rere any amb el correfoc, i amb l’ajuda d’altres colles, ja que això és com una família.

 

Ara sí, per acabar volem agrair a totes les persones que van col·laborar i ens va ajudar en tot el muntatge de l’espectacle: muntatge de bastides (José Rubio), muntatge de focus i aparells elèctrics (Biel Torres - TEG), muntatge del Castell (brigada de l’Ajuntament de Capdepera), muntatge de ràpel (Joan Mercant, Julio Alou i Jordi Orts), al rector de l’església de Capdepera per deixar sortir els dimonis de dins l’església, a la Confraria de pescadors pel dinar i al Servei Municipal d’Esport de l’Ajuntament de Capdepera per deixar-nos el pavelló de s’Alzinar.

 

Salut per a tothom, i fins a una altra actuació

Foc i Fum

 

SA SOLERA GABELLINA

 



Nota de la Redacció –


En el quart paràgraf del seu escrit, Sa Solera Gabellina reclama: “us hauríeu d’informar i verificar totes les dades que heu escrit...” Això hauria estat possible, ens diuen, “si realment haguéssiu vingut a les reunions realitzades...”


És a dir, l’escrit dels nostres dimonis s’adreça a un interlocutor plural, de manera que tot dóna a entendre que el destinatari de la queixa és “Cap Vermell” en el seu conjunt. Per tal d’evitar malentesos, recordem que l’escrit del qual es queixa la colla dimoniera (“Així, no”) anava signat i, per tant, allò que se’n vulgui rebatre hauria d’anar adreçat clarament al seu autor.


Com sempre, la redacció de “Cap Vermell” es fa responsable dels escrits sense signatura (Plaça des Sitjar, Portalet, etc.), però no dels escrits de la secció de Cartes o de Col·laboracions, d’autoria determinada. Nosaltres, l’únic que feim, és verificar que es respecten les formes i que els debats es mouen dins uns límits correctes, però no verificam la veritat del que s’afirma en aquests escrits que ens són remesos. En el cas concret d’aquest escrit de Sa Solera Gabellina, nosaltres el publicam íntegrament, precisament perquè s’ajusta als paràmetres de correcció que ens hem imposat, però no tenim perquè comprovar si són certs o no els fets que ens conten, ni si la seva versió és la bona. Si no és així, algú ja els contestarà, si troba que ho ha de fer. Com nosaltres mateixos, d'altra banda.