ES GRUP demana que es deixin de banda els interessos dels partits i formin un govern estable per als propers quatre anys
 











   Ha passat ja més d’un mes de les passades eleccions municipals, I pensam que ja és hora de dir alguna cosa al respecte, vista la nova situació política municipal.

Primer.- Donar les gràcies als 348 ciutadans que ens van atorgar la seva confiança. Que sàpiguen (i ho fem extensiu a tots els ciutadans) que seguirem amb el nostre compromís i la nostra vocació de servei al ciutadà com fins ara.

 

Segon.- Ens reafirmam amb el discurs fet el dia de la investidura del nou Batle, en què dèiem clarament que les tres setmanes que hi ha entre les eleccions i la investidura del nou consistori van primar més els interessos partidistes abans que els interessos del poble de Capdepera, que, malgrat petites qüestions de darrera hora, no s’arribà a cap acord entre dues de les tres formacions que podien formar govern estable (PP-PSOE-UCAP).

 

Tercer.- Com férem a la investidura, demanam a aquest tres partits (el PSM i nosaltres no som decisius, només podem ajudar i aportar feina) que intentin arribar a un acord de governabilitat per als propers quatre anys.

 

Quart.- Podem entendre que, en qualsevol negociació, cadascuna de les parts estira tot el que pot cap als seus interessos. Però a l’Ajuntament, del que es tracta és d’estirar tot el que es pugui cap al poble, pel que fa falta molta dosi d’humilitat, de seny i generositat cap a les altres formacions polítiques municipals, moltes de vegades en perjudici de la pròpia formació política, però en benefici del poble.

 

Cinquè.- Sentim xerrar aquests dies de pressions a alguns membres de partits polítics. En aquest sentit, només podem dir que no en sabem res, com és evident. El que sí podem dir (és de tothom sabut), que nosaltres vam governar quatre anys amb el Partit Popular i, malgrat les nostres diferències ideològiques, pensam que va esser una legislatura profitosa per al poble de Capdepera. Això sí, no vam discutir ni un minut qui seria el batle. Vam fer un pacte de gestió, i, malgrat ser un govern en minoria, no hi va haver fissures en els quatre anys, fruit, pensam, de la paraula, de les persones i de la mútua confiança entre ambdós partits.

 

Per altra banda, en aquesta darrera legislatura, mancava l’aprovació dels pressuposts de l’any 2009, i precisament va ser l’enteniment del llavors batle, Sr. Alzina, i jo mateix els que també vam prioritzar els interessos generals davant els dels partits, per tirar endavant amb els pressupostos i propiciar així el canvi de batlia. Els que eren presents en aquell plenari saben perfectament la tensió viscuda i les pressions que vaig rebre. Però no em va tremolar el pols a l’hora d’aixecar el braç i recolzar els comptes públics i donar l’estabilitat necessària al Consistori. Dies després, el Sr. Alzina, tal i com es va comprometre, va complir la seva paraula i va dur, per a la seva aprovació, les comptes del 2010.

 

Tots recordam el plenari de la moció de confiança al llavors batle Sr. Alzina (PSOE). Doncs bé, malgrat lo més senzill hagués estat recolzar-la, ja que estàvem a l’oposició, també vam anteposar els interessos generals davant els interessos del propi partit, perquè als moments difícils és quan més unitat hem de demostrar els que ens dedicam a aquest afer.

 

El que vull dir amb tot això és que és molt complicat arribar a acords si alguna de les parts no cedeix i els polítics, governem o estiguem a l’oposició, ens devem al poble, i aquest, sempre que té oportunitat, t’atura a qualsevol lloc i moment i et “pressiona” perquè “arreglis” els problemes que segons ells són més urgents. Estan en el seu dret i normalment tenen raó. Els senyors Ferrer i Muntaner van rebre “pressions” públiques cada setmana mitjançant una revista local. El Sr. Alzina va rebre “pressions” pens que més dures per part de persones, polítics, sindicats, etc…, i tots tres van estar a l’alçada de les circumstàncies.

 

Deman, si és que puc demanar,  als tres partits amb capacitat de formar un govern estable, que es deixi de banda qualsevol altra cosa que no sigui l’interès del poble de Capdepera

 

Mateu Melis Tous,

Portaveu d'Es Grup