El GOB considera molt negativa l’autorització

d’una nova barca de bou a Cala Rajada


Augmentar la capacitat d’arrossegament a la zona
pot perjudicar la futura zona protegida del Canal de Menorca

 

Segons ha conegut el GOB, la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient i Territori, a través de la seva Direcció General de Pesca, ha autoritzat el canvi de port base d’una embarcació de pesca d’arrossegament (bou), de Palma a Cala Rajada.

 

Recordem que en aquests moments el Canal de Menorca és una de les zones marines en procés de protecció a l’estat espanyol, en el marc del projecte Life Plus Indemares, i que ara està sent objecte d’estudis per part de l’Institut Espanyol d’Oceanografia i del CSIC per tal de fonamentar la seva inclusió dins la Xarxa Natura 2000 d’espais protegits a la Unió Europea. En aqueixos fons marins s’hi localitzen importants comunitats biològiques, en concret fons de Maërl i coralígen, que són hàbitats protegits internacionalment.

 

L’autorització d’aquesta nova barca de bou a Cala Rajada incrementarà un 33% l’esforç pesquer per arrossegament a la zona, la modalitat de pesca més agressiva amb els recursos naturals.

 

Des del GOB donam suport a la Confraria de Pescadors de Cala Rajada en la seva oposició a aquesta autorització. Recordem que la Confraria ha destacat pel seu compromís amb mesures adreçades cap a una pesca més sostenible a la zona, i així va ser una de les impulsores de la Reserva Marina de Cala Rajada. El GOB reconegué l’any 2004 aquest compromís i atorgà a la

Confraria un dels seus premis Alzina.