Dissabte 30 d'abril, a les 17.00 h, a Palma



Ballet, dimonis i madones de la llata representen Capdepera al vídeo de la convocatòria

PRESENTADA LA GRAN DIADA “MALLORCA M’AGRADA!”

 
FINS ARA HAN PARTICIPAT A LA CAMPANYA MÉS DE 15.000 PERSONES
 
    Avui, dimecres, 20 d’abril, a Can Alcover Espai de Cultura s’ha fet la presentació de la Gran Diada “Mallorca M’agrada 2011”, organitzada per l’Obra Cultural Balear.
    Aquesta Gran Diada es farà el proper dissabte 30 d’abril a partir de les 17.00 hores a la Plaça Major de Palma amb diverses actuacions i una gran desfilada i a les 18.30 hores s’hi portarà a terme l’acte central de la jornada amb la lectura del manifest i les actuacions de Cucorba, Música Nostra, Tomeu Penya, Suasi i La Gossa Sorda. 
   A la roda de premsa de presentació hi han prest part el President de l’Obra Cultural Balear, Jaume Mateu; dues de les vocals de la junta directiva de l’OCB, Carme Sánchez i Caterina Sánchez i el coordinador de l’Obra Cultural Balear, Tomeu Martí.Martí, ha fet balanç de la campanya “Mallorca M’agrada” explicant la feina feta durant aquests darrers tres mesos i ha donat a conèixer que encara queden molts actes per fer i que ja s’han organitzat múltiples activitats més a diferents pobles de Mallorca. El coordinador de l’OCB, ha recalcat que “en cadascun d’aquests actes cal destacar-hi una gran participació, es preveu que hi han participat al voltant de 15.000 persones (la majoria d’elles apareixen als lipdubs). Des de l’OCB remarquen, però, que la participació es podria multiplicar per dos en les activitats que encara queden per fer, independentment de la Gran Festa final del proper dissabte, 30 d’abril, a la plaça Major de Palma.   
   De moment, però, ja hi ha 25 municipis de l’illa que han organitzat algun acte dins de la campanya “Mallorca m’agrada” són: Andratx, Ariany, Artà, Binissalem, Búger, Calvià, Campos, Capdepera, Esporles, Inca, Llucmajor, Maria de la Salut, Muro, Palmanyola, Petra, Pollença, Puigpunyent, Galilea, Sant Llorenç des Cardassar, Sineu, Sòller, Vilafranca de Bonany, diferents barriades de Palma, també Son Sardina, Sant Jordi i el llogaret de S’Arracó.
A la majoria d’aquests pobles s’ha enregistrat un vídeo en format lipdub, segons Tomeu Martí “la idea d’aquest vídeo és poder fer un resum de tota l’oferta cultural i associativa del municipi en qüestió, i que a través d’aquesta manifestació s’ha demostrar que hi ha un teixit associatiu molt ric, i que així ho evidencien els diferents lipdubs”, aquests es poden veure a la pàgina web www.mallorcamagrada.cat, que a hores d’ara ja té 15.000 visites superant rècords d’entrades. Aquest web ofereix la possibilitat de consultar tots els vídeos que s’han anat enregistrant i que s’han presentat públicament, es va actualitzant constantment amb nous vídeos i noves entrades.  
   Hi ha previstes, però, altres activitats a 21 localitats més: Bunyola, Campanet, Escorca, Lloret, Lloseta, Llubí, Manacor, Mancor de la Vall, Marratxí, Montuïri, Sa Pobla, Sant Joan, Santa Margalida, Santa Maria del Camí, Selva, Sencelles, Ses Salines, Valldemossa i la comunitat de mallorquins que viuen a Barcelona.    
   Segons ha explicat el president de l’OCB, Jaume Mateu, la Gran Diada OCB és la culminació dels diferents actes que s’han portat a terme aquests darrers tres mesos de campanya “Mallorca M’agrada”. Les activitats de la diada començaran a les 17.00 hores amb una gran desfilada de xeremiers, gegants, dimonis, foners, gegants, etc. i es continuarà amb les diferents actuacions musicals amb la presència destacada de Cucorba, Música Nostra, Tomeu Penya i Suasi, també es podran visualitzar els diferents lipdubs que s’han fet fins ara així com l’actuació de castellers, batucades i un gran acte central a les 18.30h del capvespre. 
   A banda, Mateu ha destacat el concert de La Gossa Sorda que s’emmarca dins de les activitats de solidaritat amb Acció Cultural del País Valencià, “una associació sense ànim de lucre, germana a l’Obra Cultural Balear que pateix un moment de insostenibilitat pel Govern de Camps”.
Les vocals de la junta Directiva, Carme i Caterina Sánchez, han fet una crida a la participació el proper dissabte 30 d’abril per dir tots plegats “Mallorca M’agrada”.
   Recordam que la campanya Mallorca M’agrada pretén recuperar l’autoestima dels mallorquins a partir de la revalorització dels elements d’identitat propis (llengua, gastronomia, paisatge, patrimoni, literatura, art, història i gent). Tot amb la finalitat de promoure el rearmament moral de la gent que estima Mallorca. L’OCB organitzarà actes a totes les poblacions de Mallorca, a través de la Xarxa per la Llengua, la Cultura i el País.