Actuacions promocionals de l'Associació Hotelera dutes a terme durantl'any 2011




Ara se preparen les promocions a l'ITB i a Oporto i Lisboa


 

   Durant aquest mes de febrer l’Associació Hotelera Cales de Capdepera continua amb les activitats de promoció que va iniciar al començament d’any, amb l’assistència a la fira FITUR de  Madrid, els dies 19 al 23 de gener. La novetat  aquest mes ha estat  l’assistència al mercat escandinau, a on  hem participat  en  diversos tallers de feina a les ciutats d’ Oslo, Copenhague i Estocolm. A aquestes ciutats hem pogut donar a conèixer la nostra destinació i els nostres principals productes  a un total de 250 professionals turístics.  Per a les presentacions hem reforçat el material promocional que ja disposaven en anglès,    amb  material específic en les llengües pròpies dels països visitats, amb  l’objectiu de poder  afegir al nostre principal  atractiu, que són les nostres platges, una  varietat d’activitats de turisme actiu combinades amb la riquesa natural i paisatgística que caracteritza Capdepera. També hem aprofitat per presentar el nou catàleg de golf, recentment editat per l’Associació Hotelera.
    Ha estat a Estocolm a on van percebre el major interès dels professionals nòrdics cap al nostre municipi. Entre els agents de viatges i TTOO que van participar a les presentacions va destacar la presència de Ving i Thomas Cook, principals agents turístics del mercat suec. Destacam que l’ interès dels suecs que van atendre es va centrar en  els productes golf i  incentius. - El mercat suec va registrar a Balears un increment del 11’ 4%, prop de 190.000 turistes visitaren les Illes. Uns turistes que es caracteritzen per una estada mitja de 9’3 dies, una capacitat de despesa superior als valors mitjans (despesa mitja per persona 1.075,-€ i una despesa mitja diària 115’5,-€), així com un elevat índex de fidelitat a la destinació.



    A Oslo l’ interès dels assistents es va centrar en les possibilitats de  viatges   d’incentius, així com en l’oferta de Capdepera pel que respecta a senderisme i ciclisme.  Balears és una  destinació popular a Noruega ( la tercera destinació espanyola per darrera de Canàries i la Comunitat Valenciana). El noruec és un turista amb un nivell de fidelització molt alt i un índex de repetició molt  rellevant. El turista de paquet encara manté una presència important a aquest mercat, però el viatger independent ja s’ha situat per davant. També es caracteritza per esser un turista poc estacionari, el que afavoreix la seva visita durant els mesos d’hivern o de temporada baixa.
   Per segments, a més del sol i la platja, el golf, el cicloturisme i el senderisme han estat els més demandats pels agents danesos que van atendre, els quals també es van interessar pels viatges d’incentius.
   Encara que els danesos van registrar l’any passat un descens del 5%, el conjunt dels  tres mercats nòrdics representaren una afluència de prop de 500.000 turistes cap a Balears durant el 2010. Mallorca compta amb un 20% de la quota de mercat de destinacions charter de sol i platja.
Interessantíssim  mercat per a Capdepera,  tant per la seva capacitat de despesa, com per tractar-se d’un turisme  poc estacionari, molt interessat  pels productes propis de la temporada baixa, com el golf,  el cicloturisme, el  senderisme  o el segment  negocis.



   Molt destacada  també ha estat la nostra participació  a la fira Bit de Milà, la major fira de turisme d’Itàlia, que va començar el 17 de febrer i va acabar aquest passat diumenge. El mercat italià ha experimentat a Balears un increment del 27’4% respecte al 2009. A Balears arriban fins a 570.000 turistes italians. Enguany, al començament de la temporada s’ha previst un increment de  la connectivitat  aèria mitjançant dos noves rutes entre Palma i Venècia i entre Palma i Milà. Des del mostrador que hem  disposat per tercer any consecutiu a Milà,  hem tornat a constatar   que  l’ interès dels italians  es centra  en  l’atractiu de  les platges de Capdepera .
   Els nostres representants coincideixen en que ha estat una fira molt profitosa,  tant per  l’elevat  nombre de professionals que van  atendre,  com per l’espectacular assistència  de públic que acudeix al certamen.  Consideram que  aquesta promoció   a Milà ens permet     continuar incidint  a un  mercat  que ocupa la tercera posició del mercat internacional en importància a Balears, i encara que es centra al període estival, resulta   molt convenient   per al municipi en termes de diversificació.