IniciativaVerds de Capdepera denuncia paralisi departament d'urbanisme


El regidor d’urbanisme reconeix al Ple municipal que el departament que ell dirigeix no funciona i es incapaç d’aportar cap solució

Des de “IniciativaVerds” s’ha denunciat la paralització generalitzada del departament i el retard en la tramitació dels expedients

   Al ple ordinari de l’ajuntament de Capdepera celebrat ahir, es va posar de manifest la paràlisi que viu el departament d’urbanisme aquests darrers anys i la manca de solucions que ha aportat l’actual equip de govern.

   Davant les denuncies del grup municipal de “IniciativaVerds” respecte a la lentitud en que s’informen el projectes, les modificacions i els finals d’obra, el regidor d’urbanisme, Bartomeu Alzina, va respondre que era conscient d’aquesta situació i de que el departament d’urbanisme no funcionava.  Per a les regidores dels Verds aquesta situació no es nova i ha anat empitjorant de manera progressiva. Paradoxalment, en l’època en que el departament ha vist més retallada la seva feina (a causa de la crisi) més retards s’acumulen i pitjor servei se li està donant al ciutadà.

   No només hi ha retard en la tramitació dels projectes i finals d’obra, a més la tramitació d’expedients d’infracció urbanística està totalment aturada, els serveis tècnics del departament no fan cap tipus de seguiment de les obres municipals i tots els projectes de dotacions de serveis estan totalment paralitzats. A la vegada la partida d’assistència externa per fer les coordinacions en matèria de seguretat i salut a les obres i d’estudis sobre la situació urbanística de l’ajuntament, quan tenim dos arquitectes tècnics en plantilla, creix de manera exponencial.



  Davant aquesta situació, que s’arrossega des de fa molt de temps, el regidor d’urbanisme només ha sabut contestar que estava mirant de posar-li fil a l’agulla. Es increïble que a aquestes altures i després de 3 anys i mig de ser el màxim responsable del departament només doni aquesta explicació i no aporti solucions.

   Aquestes solucions no son tan complexes i passen per tenir un cap de departament (arquitecte) a jornada completa, per delimitar bé les responsabilitats i feines de cada treballador, organitzar i protocolaritzar el funcionament del departament i fixar objectius concrets lligats a cada plaça. Tot això s’ha de fer amb un control exhaustiu i un seguiment continu del treball que ha de realitzar el regidor d’urbanisme.

   Des de “IniciativaVerds” ens pareix vergonyós que aquesta feina no s’hagi desenvolupat durant tot aquest temps i posa de manifest la incapacitat de gestió que te el regidor d’urbanisme i tot l’equip de govern en general que l’únic que ha sabut fer durant aquesta legislatura es una política de talonari. Cal recordar que el departament d’urbanisme ben gestionat faria augmentar de manera considerable els ingressos municipals, ingressos que son més necessaris que mai després de la penosa gestió econòmica que han realitzat PSOE i UCAP-UM.


Capdepera, 1 de febrer de 2010


Maria Orts i Virginia Urdangarin
Regidores dels Verds