INFORMACIÓ SOBRE
L’ESTAT ACTUAL DE RECEPCIÓ
DELS NOUS CANALS DE TELEVISIÓ

 







Des del departament de Comunicació de l’Ajuntament de Capdepera s’informa els habitants del municipi de Capdepera sobre l’estat actual d’instal·lació-recepció de nous canals de TDT.

 

La primera fase d’implantació de la Televisió Digital Terrestre (TDT) a Capdepera va suposar la instal·lació de tres estacions emissores: una a Capdepera (cobertura dels nuclis de Capdepera, Cala Rajada i Sa Mesquida), una a sa Font de sa Cala (cobertura d’es Carregador fins a Cala Provençals) i una a Canyamel (cobertura de la zona de la Vall de Canyamel) perquè tots els ciutadans poguessin rebre el senyal i gaudir dels avantatges de la TDT a casa seva. Aquesta instal·lació va ser gestionada conjuntament entre l’Ajuntament de Capdepera i la Conselleria d’Economia i Hisenda del Govern de les Illes Balears a través de l’empresa Multimèdia de les Illes Balears S.L.

 

Cal recordar que gran part dels municipis de Mallorca no van haver de fer front a aquesta instal·lació perquè reben el senyal directament dels repetidors d’Alfàbia i Santueri.

 

Durant els mesos següents han sorgit nous canals de televisió privats que no són visibles amb els centres emissors instal·lats a Capdepera, perquè emeten a noves freqüència. Per rebre la cobertura dels nous canals és necessari instal·lar nous repetidors a cada una de les estacions emissores. El cost de cadascun d’ells és d’aproximadament 40.000 euros. Tenint en compte que Capdepera en necessita tres, això suposa una inversió de 120.000 euros per rebre els 12 canals que han sorgit nous.

 

En un principi, Multimèdia de les Illes Balears S.L. s’havia d’encarregar del finançament i la instal·lació dels repetidors amb el compromís que al mes de desembre del 2010 estaria llest. Ara, però, per raons pressupostàries, Multimèdia de les Illes Balears S.L. ha decidit que no es farà càrrec de la inversió.

 

L’Ajuntament de Capdepera considera que un ens públic no pot assumir el finançament de canals privats amb la possibilitat que en sorgeixin de nous cada cert temps. Per aquest motiu, va decidir contactar amb les empreses emissores dels nous canals per intentar que siguin elles les que financin la implantació dels repetidors, atenent a un interès publicitari davant la població real i flotant que té el municipi i al caràcter privat dels canals.

 

Des de l’Ajuntament de Capdepera informam que estam a l’espera de rebre resposta, i que es farà tot el possible per implantar els nous canals.

 

Llistat d’empreses a les quals se’ls hi ha enviat la carta:

-         Antena 3 de Televisión

-         SOGECABLE

-         Televisión NET TV

-         VEO Televisión

-         La Sexta

-         Telecinco

 

Regidoria de Comunicació

Ajuntament de Capdepera