Es Grup demana que s'esmeni i es retiri un fulletó turístic del Consell de Mallorca



Conté errades, com l'ubicació de la torre de Canyamel al municipi d'Artà



  Mateu Melis Tous,  actuant com a regidor de ES GRUP a l’Ajuntament de Capdepera, presenta el següent ESCRIT-PETICIÓ.

Exposició de motius:
   El Consell de Mallorca, mitjançant el seu departament d’economia i turisme va editar l’any 2010 un fulletó anomenat “ITINERARIS ARQUITECTÒNICS PER MALLORCA”, on inclou rutes per els municipis mallorquins de Alcúdia, Artà, Binissalem, Capdepera i Muro.
Una vegada fulletjat aquest llibret que se pot trobar a les oficines de turisme dels municipis esmentats, trobam que la Torre de Canyamel està ubicada al municipi d’Artà, cosa totalment errònea, ja que és troba al terma municipal de Capdepera, (al igual que les coves d’Artà).
També veim que als altres municipis inclouen poblats talaiòtics, torres de defensa, etc, quan a Capdepera només trobam com element arquitectònic el Castell, i de tots és sabut que en tenim molts més (torres de defensa, Torre Cega, Claper des Gegant, etc...,)
Pensam que ja que s’ha fet aquest treball, correspon a l’ajuntament de Capdepera instar a subsanar aquestes deficiències, per a nosaltres importants, ja que no reflexen el vertader patrimoni arqueològic del municipi i pot influir negativament als turistes a l’hora de decidir-se a visitar-nos.

Per tot això demanem:
   1.- Que l’ajuntament de Capdepera insti al Consell de Mallorca (Direcció Insular de turisme) a esmentar inmediatament aquestes imperdonables errades.
  2.- Instar a l’ajuntament de Capdepera a retirar aquesta publicitat enganyosa del estants de les seves oficines de turisme per no embullar als nostres visitants.

Adjunt còpia de la portada del fulletó així com de la plana on hi ha els errors.


Capdepera a 7 de gener de 2011.

Mateu Melis Tous
Regidor de ES GRUP