La nova junta d'Esquerra Unida de Capdepera se presentà, al Centre Cap Vermell, acompanyada de Aina Comas  i  Manolo Cámara




    El passat dia 17 de desembre, al Centre Cultural Cap Vermell, es presentà la formació política Esquerra Unida de Capdepera.
    Va presentar els ponents, el coordinador local Deogracias, i varen intervenir Aina Comas i Manolo Cámara, de tots conegut per la seva llarga militància dins el partit dels obrers.
   Aina Comas, va criticar amb contundència, la política desenvolupada pel President del Govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, denunciant que està fent una política, més pròpia de la dreta que d’un partit d’esquerres, caiguent dins els braços de la dreta europea, que li dicten les normes que té que fer, i que ell assumeix en tota lleialtat.
Va parlar d’un tema tan greu  com és el de la jubilació als 67 anys, i que tantes controvèrsies crea, amb un enfrontament total amb CCOO i el sindicat socialista UGT. Finalment, parlà de l’augment dels anys cotitzats, per calcular el pagament als jubilats, que volen introduir el PSOE i PP, mesures que prenen aquets dos partits, per acabar sempre afectant als més desvalguts.



   La dissertació de Manolo Cámara, fou més llarga i aplaudida, està acostumat a lluitar per la classe obrera i coneix a fons el tema que tracta. Es un gran defensor d’aquets mateixos treballadors, que ja va començar quan encara era molt jove.
Va parlar d’aquesta crisis galopant que ja fa un any estam patint i que encara no se sap fins quan durarà. Parlà de que el capitalisme està ferit de mort, per lo que ja no té remei. Denuncià que els qui han provocat aquesta crisis, són els que ara es volen beneficiar-se d’aquesta mateixa crisis. Tot això ha provocat que durant l’any 2009, 200.000 famílies es trobin sense casa pel problema de les hipoteques, que  no les han pogut pagar i han hagut d’anar al carrer, i sense treball.
   Va lamentar, la magre rebel•lia de l’esquerra, per sortir al carrer i lluitar contra la dreta, que sí es mou pel seus interessos. Ell no veu pel moment cap signe de que aquesta situació canviï.  Això ve a demostrar, que l’esquerra també ha entrat amb una crisis. Explicà que abans, quan tenien la pesseta com a moneda, la podien devaluar per activar l’exportació i l’entrada del turisme, però ara amb el euro no és possible.
   Al final de l’acte, els assistents  varen gaudir d’un refrigeri.