En moments difícils, hem de seguir lluitant tots plegats














L’esperit de les festes de Nadal és aquí, unes festes que obren pas a un nou any ple de reptes i d’il•lusions renovades. Des del Consell de Mallorca som conscients que, en un context difícil com el que vivim actualment al nostre país, conservar aquestes il•lusions resulta més complicat i requereix un esforç major. Però pensam que és precisament ara quan hem de mantenir l’ànim i seguir lluitant amb esforç, tots plegats, i treure endavant el treball ben fet i fet a Mallorca.

El Consell de Mallorca, institució que tenc l’orgull de presidir, també fa un esforç encara major a l’hora d’ajudar els més necessitats. Ho feim a través de les polítiques socials que impulsa la institució. Ens preocupam primer per les persones i donam servei als més vulnerables en situació de crisi, persones amb dependència, amb alguna discapacitat o amb risc d’exclusió social. Protegim els menors i treballam perquè no manqui a ningú el dinar a taula, ni un llit on passar la nit; cobrim les necessitats més bàsiques de les persones.

La institució insular, en la seva vocació d’ajuntament d’ajuntaments, també vol ser a prop dels municipis, especialment dels més petits, perquè sabem que són els que més necessiten el nostre suport. Així, el Consell de Mallorca, enguany més sensible que mai amb aquestes necessitats, ha posat en marxa un pla especial de nou milions d’euros destinat a donar major liquiditat als consistoris de Mallorca.

Al Consell treballam per donar resposta a la necessitat de millorar la xarxa viària de l’illa, amb projectes més segurs per a la ciutadania, que milloren la qualitat de vida, i respectuosos amb el medi ambient. Nous accessos a Palma com són el tercer carril de la Via de Cintura, la via connectora i l’accés a l’hospital de Son Espases, o a la part forana, amb la construcció de variants com la de Son Servera, Llubí o Porto Cristo, fan de les carreteres de l’illa vies còmodes, segures i accessibles per a tothom.

Per protegir el territori, i promocionar i conservar els valors culturals i patrimonials de Mallorca, la institució insular continua treballant perquè la Serra de Tramuntana sigui declarada Patrimoni Mundial de la Unesco, única candidata espanyola en la categoria de paisatge cultural, després que el cant de la Sibil•la hagi estat declarat Patrimoni Immaterial de la Humanitat. L’objectiu és aconseguir el màxim suport perquè la Serra sigui reconeguda per tot el món, i volem que el 2011 aquest objectiu es faci realitat.

Es tracta, en definitiva, de seguir treballant tots junts, amb il•lusió i esforç, per un futur que de ben segur serà millor. Molt bones festes i un 2011 ple de bones notícies.

Francina Armengol Socias
Presidenta del Consell de Mallorca