L’OBRA CULTURAL BALEAR demana que els aeroports estiguin sota el control de les institucions de les Illes Balears








L’entitat demana a totes les forces polítiques que es posin d'acord en aquest objectiu de país.

És per això que l’OCB considera imprescindible que els control dels aeroports de Palma, Evissa i Maó passi al Govern de les Illes Balears, amb una presència important també dels Consell insulars i dels ajuntaments, i, si s’escau, d’altres institucions i organismes de les nostres illes. Aquest control passa per la capacitat de decisió sobre tots els aspectes que afecten l’economia de les Balears: tarifes, vols, serveis i oferta complementària.

L’OCB demana a les forces polítiques de les Illes Balears que reaccionin i facin un front comú per aconseguir aquest objectiu. Segons l’entitat, cal que tots els partits es posin d’acord en aquest mínim de país, clau per al present i el futur de les Balears.



El caos provocat per la vaga dels controladors aeris ha tornat a posar de manifest la importància que tenen els aeroports per a l’economia i la societat de les Illes Balears. L’OCB parteix del fet que aquests, juntament amb els ports, tenen una importància central per quant són, juntament amb els ports, l’única via de mobilitat per als ciutadans, i  també del turisme que constitueix las principal font d’ingressos per a les Balears. Es tracta, per tant, d’un sector estratègic la gestió del qual hauria d’estar en mans de les  institucions de les Illes Balears, i no del govern espanyol, per al qual el nostres aeroports tenen una importància secundària.