Presentació de la Festa de la Sostenibilitat i les Agendes 21 de Mallorca
Se celebra dissabte a Palma,  per segon any consecutiu

   La directora d’Assessorament Municipal, Maria Orts, el director general de Canvi Climàtic i Educació Ambiental del Govern de les Illes Balears, David Abril, i la regidora d’Habitatge de l’Ajuntament de Palma, Magdalena Palou, han presentat en roda de premsa la II Festa de la Sostenibilitat i les Agendes 21 de Mallorca, que tendrà lloc aquest dissabte, dia 16 d’octubre, de les 10 a les 14 hores, al Parc de les Estacions, de Palma.
Maria Orts ha afirmat que aquesta festa, a més de ser un esdeveniment de caràcter lúdic, suposa una oportunitat per conscienciar la gent de la importància de les bones pràctiques mediambientals, i per divulgar entre la població els processos d’Agenda 21.
Orts ha explicat que dins el marc de la festa es lliuraran els reconeixements a institucions, centres educatius i entitats que han destacat per les seves Agendes 21, hi haurà sorteigs de regals, jocs infantils i una fira d’entitats.
La directora insular ha recordat que l’Observatori estatal de la Sostenibilitat ha reconegut l’excelsitud de les Agendes de Mallorca i, en aquest sentit, ha subratllat el suport material i tècnic del departament de Cooperació Local i Interior del Cosell, així com de la Conselleria de Medi Ambient del Govern.
Pel que fa al reconeixement institucional, els municipis que rebran la distinció, per distints motius, són: Alcúdia, Andratx, Capdepera, Manacor, Puigpunyent, Son Servera i Esporles i Santa Eugènia (destacables per la gran participació ciutadana en els seus processos d’Agenda 21 respectius).
De la seva banda, David Abril, s’ha felicitat de la tasca conjunta de les tres administracions, que ajuda a maximitzar els recursos públics, i ha dit que aquesta festa suposa una visualització d’aquesta coordinació institucional.
Abril ha destacat que les Agendes 21 són la demostració pràctica que un altre model de desenvolupament és possible, un model imprescindible per a la sostenibilitat dels recursos mediambientals. Ha recordat, també, que alguns estudis han posat de manifest que si es mantingués el ritme d’explotació d’aquests recursos a les Illes, farien falta cinc arxipèlags com el balear per mantenir el nivell de consum actual.
Així mateix, el director general de Canvi Climàtic i Educació Ambiental del Govern, ha fet esment al decret d’Agendes 21 i sostenibilitat que actualment es troba al Consell Consultiu i que serà una realitat properament.
Magdalena Palou, en la seva intervenció, també s’ha congratulat de la col•laboració institucional i ha afirmat que en aquesta legislatura s’ha donat un impuls des de l’Ajuntament de Palma a l’Agenda 21 local i ha manifestat la seva ferma voluntat de continuar amb aquesta aposta.