L’OCB I VOLTOR DEMANEN QUE EL CANAL SÚPER 3 ES VEGI EL MÉS PREST POSSIBLE A LES BALEARS





LES DUES ENTITATS CONSIDEREN FONAMENTAL QUE ELS INFANTS DE LES NOSTRES ILLES PUGUIN ACCEDIR A TOTA LA PROGRAMACIÓ INFANTIL EN CATALÀ

    El passat 18 d’octubre va començar a emetre en TDT el Canal Súper 3, emissora de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisual que fa programació destinada específicament al públic infantil. La programació del canal la formen sèries i pel•lícules d’animació i programes de producció pròpia.
   L’Obra Cultural Balear i l’associació Voltor, impulsora històrica de la recepció de les cadenes en català a les Balears, consideren que cal garantir la recepció d’aquest canal a les Balears i al conjunt de territoris de llengua catalana. Segons les dues entitats, cal que els infants que reben una educació en català, i que tenen poca oferta cultural adreçada a ells en la nostra llengua, puguin accedir a aquesta programació. A més, remarquen l’OCB i Voltor, a les Illes Balears hi ha hagut des dels seus inicis un gran nombre de seguidors de la programació infantil de Televisió de Catalunya, de nines i nins que s’han educat amb el Club Súper 3 i que en són socis.
   És per això que les dues entitats demanen al Govern de les Illes Balears i a la Generalitat de Catalunya que arribin a un acord que asseguri la recepció normal del Canal Súper 3 a les nostres illes. L’OCB i Voltor demanen que s’apliqui l’article 30, 2 de la Llei de la Llengua (“En qualsevol cas, el Govern de la Comunitat Autònoma farà les gestions necessàries per a facilitar als ciutadans de les Illes Balears la recepció de les emissions de televisió en llengua catalana dependents d’altres comunitats autònomes”).
   Les dues entitats, reiteren, per altra banda, la seva exigència de posada en funcionament de manera immediata per part del Govern de les Illes Balears, del múltiplex concedit pel Ministerio d’Indústria per garantir la recepció dels canals de televisió en català de Catalunya i el País Valencià, tal i com reclamaren a la consellera Pilar Costa a la reunió que varen mantenir el passat dijous 15 d’octubre. Segons l’OCB i Voltor, ja és ben hora que les dues institucions (a les quals s’ha d’afegir la Generalitat Valenciana) es posin d’acord per garantir la recepció normal a les Balears de la totalitat de canals televisius que emeten en català. La llei vigent hi obliga, així com l’acord de govern signat per les forces polítiques que governen les Illes Balears.


Image