DIA 17 D'OCTUBRE, DIA INTERNACIONAL PER L'ERRADICACIÓ DE LA POBRESA

Article del treball de Fundació Vicente Ferrer (FVF) a Índia






L'objectiu de la FVF Fundación Vicente Ferrer  ha estat des de fa més de 40 anys la lluita per eradicar la pobresa a Anantapur 

 Uns  140.000 col•laborador garanteixen la continuïtat del projecte de l’organització a Anantapur


   L’abril de 1996 es va crear la Fundació Vicente Ferrer a Espanya i es va obrir la seva primera delegació a Barcelona, amb una de les seves primeres delegacions a Balears. Per altra banda l’organització a Anantapur (Índia) porta treballant ja quatre dècades. Durant aquests 40 anys l’organització ha treballat per assolir el seu gran objectiu, que era el del seu fundador: eradicar la pobresa extrema a Anantapur transformant les condicions de vida de les comunitat i castes més desfavorides.

Image


   En una jornada com la d’avui, Dia Internacional per l’eradicació de la pobresa, la Fundació Vicente Ferrer fa balança dels resultats aconseguits gràcies a l’extens programa de desenvolupament que porta a terme a Anantapur i que abasta diferents àrees d’acció: educació, habitatge, persones amb discapacitat i dona. Programa que, actualment, compta amb el suport de prop de 140.000 col•laboradors.


Una acció amb resultats

   El treball de la Fundació a Espanya, que va néixer amb l’objectiu de garantir l’autonomia i continuïtat del projecte a l’Índia a permès que la Fundació Vicente Ferrer a l’Índia sigui avui una organització fortament consolidada. Al llarg d’aquets anys s’han obtingut resultats molt importants:

- El programa de desenvolupament abasta a 2.313 pobles i beneficia a 2.500.00 de persones.
- La Fundació compta amb prop de 140.000 col•laboradors (entre pradins, socis-col.laboradors  i col•laboradors del programa de “Dona a Dona” )
- S’ha aconseguit el 100% de l’escolarització primària
- Avui en dia, 27.800 famílies dalits disposen d’un habitatge digne
- S’ha aconseguit guanyar terreny al desert convertint-lo en una terra fèrtil que genera ocupació i frena l’emigració
- S’ha creat una xarxa sanitària eficaç per tot el districte.
- S’ha avançat enormement en la integració social i laboral de les dones
- Més de 16.000 persones són beneficiaries del programa per a persones amb discapacitat


Image

   S’ha avançat molt però encara queda molt per fer. L’organització està preparada per donar un impuls definitiu al seu treball i per a que la transformació del districte indi d’Anantapur segueixi avançant en tots els seus fronts, El gran repte que es planteja és estendre la seva feina al màxim nombre de persones per eliminar la pobresa extrema al districte i en altres zones properes que no necessitin.

   La Fundació Vicente Ferrer és una ONGD compromesa amb el procés de transformació d’una de les zones més pobres i necessitades de l’Índia, Anantapur, i d’una de les comunitats més excloses del planeta, els dalits o intocables, els grups tribals i les backward castes. Actualment el seu treball arriba a 2.313 pobles, beneficiant a més de dos milions i mig de persones.


 
Més informació a la nostra web
www.fundacionvicenteferrer.org


Isabel Pizá / FVF