El passat dissabte es va inaugurar el desdoblament de la via ferroviària entre les estacions d'Inca i l'Enllaç, cosa que ha de permetre millorar el servei i les freqüències de tren fins a Sa Pobla i fins a Manacor i tot el Llevant Mallorquí.

 Va ser un dia d'alegria per a tots els usuaris del tren i per a tots aquells que creim en el transport públic




Aquestes obres permetran segons la Conselleria

-Millorar l’operativitat general de la xarxa. No farà falta que s’esperin a l’Enllaç els combois quan circulen en diferent sentit, superant, així, el “coll de botella” que era aquest tram de via.

-Millorar la regularitat del servei, amb les incidències que això té en la puntualitat i la flexibilitat. Fins ara qualsevol incidència repercutia sobre tot el servei. D’altra banda dues vies permeten la resolució d’alteracions del funcionament amb més rapidesa.

-Millorar indiscutiblement de la seguretat del servei, pel fet que la circulació es farà per cada via en un sol sentit.

-Millorar les freqüències quan, en un futur proper, es disposi de noves unitats elèctriques i de l’electrificació de tota la xarxa.



Image


Aquesta setmana, la Conselleria de Mobilitat ha anunciat que les obres de reobertura del tren de Llevant començaran a principis de l'any que ve simultàniament a Manacor, Son Carrió i Son Servera, fet que escurçarà el termini d'execució de les obres i que ha de fer possible l'arribada del tren a Artà el 2011, tretze anys després de la primera Marxa pel Tren.


En una setmana, el Govern de les Illes ens ha donat dues bones notícies per la millora del transport públic, enhorabona.


La plataforma, però, tem que els terminis marcats no es puguin complir. Si consideram que el desdoblament de la via entre Inca i l'Enllaç era una obra prioritària per aquesta Conselleria, i que han necessitat dos anys i cinc mesos de la legislatura, és evident que les obres de reobertura de la línia fins a Artà hauran d'anar a un altre ritme si ha d'estar en funcionament l'any 2011.

Image


Per altra banda, volem encoratjar la Conselleria de Mobilitat a no perdre ni un minut més discutint com ha de passar el tren per Manacor. Els estudis s'han fet, i tècnicament s'ha vist que la millor opció és fer transcórrer el tren-tram en superfície pel Passeig del Ferrocarril. Les alternatives ja s'han estudiat, i descartat. Per tant, tota nova discussió no és més que allargar el procés i seguir el joc d'uns polítics que no miren per l'interès del poble de Manacor ni de la comarca, sols per fer la contrària.



(Fotos Petra Ballester)

Nota: Com podeu comprovar a les imatges, alguns membres de la Plataforma lluírem la camiseta FEIM VIA-FEIS VIA, com una manera més d'insistir en les nostres demandes i diferenciar-nos d'altres plataformes que han sortit recentment.