TV Mallorca

accelera la seva cobertura en TDT




Les emissions d’Ona Mallorca i TV Mallorca en TDT arribaran a més d’un 95% de la població de Mallorca a finals de juliol.

La Ràdio i Televisió de Mallorca prepara la seva programació especial per aquest estiu. 

Des  del passat 17 de juny TV Mallorca emet en TDT des del repetidor d'Alfàbia, els senyals de TV Mallorca i d’Ona Mallorca s’han començat a difondre en TDT per tot l’àmbit de cobertura d’aquest repetidor, que abasta la zona de Palma i la Badia, i tot el pla de Mallorca. 

Durant el més de juliol aquesta cobertura es completar , arribant a un 95% de cobertura de la població de Mallorca amb l'encesa dels següent repetidors


  • Sant Salvador,  Capdepera, Sóller i Esporles
  • Calvià i  Sant Agustí, Alcúdia,  Andratx II (s’Arracó), Pollença, Santa Ponça i Puigpunyent.
  • I en una tercera etapa es posaran en marxa Inca, Son Servera i Font de sa Cala.
  • El repetidor d'Andratx està pendent d'activació mentre s’espera que el Ministeri resolgui els inconvenients tècnics en el procés d’assignació de freqüència.
 

Malgrat l’inici d’emissions en TDT, TV Mallorca mantindrà les seves emissions regulars en analògic, al canal 28 de l’UHF des d’Alfàbia, amb les segúents freqüències secundàries: ch 25 Sant Salvador; ch 59 Calvià; ch 50 Pollença; ch 21 Pollença II; Andratx ch. 55, fins el termini previst legalment per a l’apagada digital a Mallorca, fixat pel pròxim 31 de desembre.  

Cal fer notar a tots els televidents que fins ara sintonitzaven TV Mallorca en analògic a través del canal 37 que l’inici de les emissions en TDT suposarà que aquest canal ha deixat d’emetre el senyal tradicional. Per continuar veient TV Mallorca si es manté la tecnologia analògica, s’haurà de sintonitzar el canal 28 de l’UHF des d’Alfàbia, però només fins el pròxim 31 de desembre.  
 
 

Campanya de comunicació. 

Ràdio i Televisió  de Mallorca ha iniciat una campanya de publicitat sobre el salt a la tecnologia digital. Una campanya que té per lema “Si no tens [M] no tens tota la tele”. Una campanya que pretén anunciar l’aparició de les emissions de TV Mallorca en TDT i incentivar a la població a què resintonitzin els seus receptors digitals per a poder trobar les emissions. Els suports escollits per a difondre aquesta campanya serà premsa escrita, autonòmica i de la part forana, ràdio i televisió, cinemes i els autobusos de l’EMT 
 

Programació  d'estiu 

  • TV Mallorca:
 

La nova programació  d'estiu de TV Mallorca ja ha començat, reprenent alguns dels programes estiuencs habituals. El més destacat entre d'ells, el programa magazine “D'estiu”. 

“D'estiu” és un programa magazine que s'emet de dilluns a dijous a les 22:10.


Cada dia, durant 45 minuts abordam a través de reportatges, entrevistes, enquestes al carrer, etc. allò que passa a l'estiu de Mallorca des de les diferents seccions en què es distribueix el programa. A la secció d'Actualitat aprofitam per parlar de les notícies que va deixant l'estiu (socials, musicals, concerts destacables d'aquí i de fora...).

Cada dia recordam una cançó de l'estiu i sortim al carrer a recordar-la amb la gent.

Dues vegades a la setmana, els dilluns i els dimecres, ens acostam, amb l'ajuda de la Xarxa de Televisió de Mallorca, a les festes dels diferents pobles. En parlam des del plató amb persones que hi estan relacionades i a través de reportatges que recullen la imatge i les veus d'altres protagonistes o de gent del poble.

Un dia a la setmana, Vivian Caoba i Rafel Lladó protagonitzen, amb molt d'humor, un cara a cara sobre algun tema que enfronta dos conceptes semblants però a la vegada oposats (sandàlies d'espart/xancletes; tumbet/trampó).

Un dia per setmana convidam a plató professionals de diverses matèries per qui l'estiu és l'època de més feina en tot l'any. Cada setmana parlam també de viatges. De la mà d'experts viatgers donam la volta al món per saber què s'ha de tenir en compte a l'hora de viatjar i preparar un viatge a llocs com Austràlia, Cambodja o l'Antàrtida.

Els dijous és el dia dels nins. Tal i com ja férem l'any passat, cada setmana tenim una tertúlia amb tres nins, que vénen a donar la seva visió de les coses dels grans. Enguany, al d'Estiu convidam als espectadors a enviar-nos les seves fotos de l'estiu.

Totes les instantànies que ens fan arribar a l'adreça Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. participen al nostre concurs setmanal. La millor foto de la setmana es tria els dijous. Cada setmana un cuiner de l'Illa ens ensenya a preparar un plat d'estiu i aquest és, precisament, el premi del concurs de fotos: un sopar per a 2 persones al restaurant al qual pertany el cuiner que aquella setmana ha cuinat pel programa.  
 

També podrem veure el programa d'estrena “Celebritats” que recull algunes de les visites de les artistes més importants que ha rebut Mallorca.


La illa ha estat durant els darrers cent anys el destí preferit per a les vacances d'estrelles reconegudes a nivell mundial. John Wayne, Errol Flynn, Jorge Luis Borges,John Lennon, Bill Clinton i un llarg etcètera. Tots ells venien atrets per l'encant de les platges, però també per l'ambient que es respirava en la nit mallorquina. Glamour, llum i color impregnaven els locals més emblemàtics.


Et convidem a reviure els detalls i les anècdotes de les seves visites de la mà de testimonis que van tenir el privilegi de conèixer en primera  persona i viure en directe les seves actuacions.


El programa s'emetrà  durant l'estiu tots els divendres a les 21:40 i en redifusió els dissabtes a les 16.00, els diumenges a les 20.40 i els dilluns a les 13.30.  

A més a més, aquest estiu podrem trobar la reposició de la primera temporada de la reconeguda sèrie documental “Memòria i oblit d'una guerra”, així com els millors “Enxarxats” de la temporada. 


 

  • Ona Mallorca:
 

Dilluns, 13 de juliol, arrancaren els nous programes dissenyats per gaudir d’unes vacances entretingudes i ben informades. Mentre els espais habituals (“Avinguda 98”, “L’Altaveu” i “Dos i dos són 22”) fan vacances, l’emissora proposa uns nous programes que, sense deixar de banda la informació, ajudaran a passar unes vacances més fresques i entretingudes.

 

De les deu del dematí  fins a la una del migdia, Toni Traveria i el seu equip amenitzaran les hores centrals del dia amb “Trencaones”, un magazín versàtil que permetrà conèixer des de personatges històrics de Mallorca a recomanacions de psicòlegs i remeis anticrisi. 

A la una, el directe es trasllada fins a Ràdio Pollença, des d’on s’emetrà en col·laboració amb Ona Mallorca “L’estiuet”, conduït per Joana Solivellas i Maria Bennàssar. 60 minuts dedicats a la cultura, la gastronomia i l’oci des d’un punt de vista global. 

A partir de les cinc de l’horabaixa i fins a les set del capvespre, Ferran Vallès et convida a jugar una nova partida de “Pinball” De dilluns a divendres, la millor música i els convidats més alternatius tenen una cita a la sala de jocs d’Ona Mallorca. 

I també hem pensat en els més petits de la casa, que gaudeixen d’unes llargues vacances. Cada dilluns, entre les set i les vuit del capvespre, a “Qui comanda a Can Ribot?”, seran ells els que analitzaran l’actualitat des del seu particular punt de vista i moderats per Regina Cortès.