Aquest dimarts s'ha celebrat al Teatre Principal de Palma el 50 aniversari de la nostra entitat a una reivindicativa gala plena d'emoció, alegria i esperança.



Passades les 20h d'uns minuts, la veu d'Aina Tramulles es va fer protagonista absoluta d'un Teatre Principal ple a vessar, 900 persones que s'estimen Mallorca omplien cada una de les butaques. 

El reconegut actor Toni Gomila, conductor de l'acte, va començar amb una performance antifeixista lluint la banderola LGTBI, una dessuadora feminista i una samarreta del GOB, com a preludi de què serien les seves reivindicatives i humorístiques intervencions. 

El primer discurs de la nit va ser de la veu de Miquel Rayó, fundador i expresident de la nostra entitat, que va ressaltar alguns èxits com aturar la urbanització de Sa Dragonera o la recuperació del voltor negre, i va subratllar la necessitat de seguir "lluitant pel respecte que mereix aquesta terra" en aquests difícils temps que es vaticinen. 

El nostre actual president, Amadeu Corbera, també va intervenir assenyalant que "l'amor és el que ens ha duit fins aquí. L'amor a la nostra terra i a la natura, al planeta i a la vida". I va dedicar un moment per recordar en Jesús Jurado, fundador del GOB Mallorca que ens va deixar fa poc, pioner de l'ecologisme a Mallorca i gran defensor de la nostra estimada terra.

Paraules que anaven acompanyades d'imatges projectades que la gent ens va fer arribar durant les setmanes prèvies, imatges d'antigues mobilitzacions, accions reivindicatives actuals i moments històrics, que varen fer un repàs de la trajectòria de l'entitat.

Entre discurs i discurs, vàrem gaudir de la música de Biel Majoral, molt ben acompanyat per Delfí Mulet, Biel Torres, Catalina Obrador i Miquel Brunet, i del ritme i alegria de Joan Muntaner, cantant de Xanguito. 

També hi va haver temps a projectar un vídeo que posa l'accent en recordar què és el GOB i no perdre de vista perquè és tan important seguir fent feina. 

Les Dones del Cor de la UIB varen acomiadar la vetllada amb un recull de cançons populars mallorquines. 

No hauríem pogut estar millor acompanyats en aquesta festa, que és de tots els que, com va dir la nostra portaveu Margalida Ramis al seu discurs, han fet GOB, han passat per ell de mil maneres, com a soci, voluntari, col·laborador, treballador, vocal de junta o donant alè, empenta i ànim a peu de carrer. Aquesta celebració era per totes aquelles persones que d'alguna manera estan vinculats a la nostra entitat. Va ser preciós retrobar-nos, veure'ns les cares i compartir amb vosaltres aquest acte que amb tanta il·lusió hem preparat. 

I tampoc podem estar millor acompanyats en aquesta lluita, on comptam amb el suport de la nostra base social, d'entitats i col·lectius socials amb objectius comuns amb qui sumam més força i amplificam la nostra veu i tot el jovent que arriba amb ganes per posar sobre la taula els reptes climàtics que hem d'assumir i abordar. Han estat 50 anys de lluitar junts i toca, més que mai, seguir remant tots plegats! Dona'ns força per 50 anys més:  https://www.gobmallorca.com/50anysmes/

Finalment, volem agrair al Teatre Principal de Palma acollir la gala, als seus tècnics per fer possible l'espectacle, a Joan Fullana, a Toni Gomila i als artistes convidats per la seva implicació, als mitjans de comunicació que varen venir a cobrir l'acte i, sobretot, als assistents que varen venir a acompanyar-nos i omplir la sala. I, per descomptat, gràcies també a totes aquelles persones interessades que es varen quedar fora entrada pel suport. 

En paraules de Jesús Jurado al 40 aniversari: LLARGA VIDA AL GOB, LLARGA VIDA A LA SEVA GENT!!!