I reivindica l’orgull i la tasca de les publicacions


L’Associació de Premsa Forana de Mallorca va celebrar una trobada amb totes les revistes associades el passat dia 8 d’octubre de 2022. L’acte es va realitzar a la seu de l’entitat a  Sant Joan amb una triple intenció: el mateix acte de germanor (com n’és tradició), la XXI convocatòria dels premis periodístics i la presentació de la campanya per impulsar de nou la marca de l’Associació de Premsa Forana de Mallorca. A l’acte hi ha assistit el director insular de Política Lingüística Lluís Segura. 

En primer lloc, es va presentar la renovació de la pàgina web premsaforana.cat.  El nou disseny web, encarregat a l’empresa mallorquina Absentaweb, té un format  adaptatiu i proporcionarà a l’usuari una correcta visualització d’una pàgina web, facilitant una navegació agradable i positiva, sigui quin sigui el dispositiu que s’utilitzi per a això: telèfons intel·ligents, tauletes, etc. Cada vegada més, els internautes naveguen per les xarxes des de diferents dispositius, sent els dispositius mòbils els que estan experimentant un major creixement. 

Igualment, s’ha de fer un redisseny de continguts, amb actualització de qualsevol notícia relacionada amb la premsa forana mallorquina associada o de la mateixa associació, per tal que les mateixes associacions s’hi sentin representades i identificades. A la vegada que qualsevol periodista o mitjà de comunicació més enllà dels associats puguin estar a l’aguait de les novetats i del nostre valor, com també qualsevol persona que estigui interessada en les notícies o publicacions de premsa forana. 

També es va presentar tot el material de marxandatge i de la campanya que en els pròxims dies inundarà les xarxes socials. «Jo llegesc premsa forana». El lema de la campanya vol reivindicar l’orgull de ser i llegir revistes de la part forana.  El disseny dels adhesius, bosses i xarxes socials s’ha encomanat a l’empresa mallorquina Melicotó.