Són la peça invisible de la cadena. L’esquena on descansa un model predador, la lumbàlgia del turisme de masses. Les Kellys, lasquelimpian, les cambreres de pis dels hotels conjuguen conceptes que gairebé sempre van de la mà: migració, precarietat laboral, discriminació de gènere, esforços, de vegades, extrems, per guanyar-se la vida. Des de fa uns anys les kellys representen també la lluita, organitzada, per sortir de les ombres, per assolir els estatus laborals i socials que els hi pertoquen. Un combat, mediàtic i institucional, que recentment s’ha traduït en algunes victòries parcials.

Kelly parla d’aquesta lluita i de les seves protagonistes; dels seus desitjos, de les seves aspiracions, els seus dubtes i les seves certeses. Tot a través d’una mirada carregada d’ideologia, de feminisme i d’ànsia per canviar les coses. Una mirada, dura i tendra a la vegada, reflectida en el mirall de la principal indústria -gairebé única- d’aquest racó del món. 

Dramatúrgia
Rafel Gallego

Direcció
Sergi Belbel

Intèrprets
Eva Barceló
Alicia Garau
Pat Aguiló
Lluqui Herrero
Núria Fiol
Xavier Núñez

Escenografia
Max Glaenzel

Assistent d'escenografia
Josep Iglesias

Disseny del vestuari
Pau Aulí

Disseny de llums
Kiko Planas

Ambientació musical
Pere Campaner (TP)

Ajudant de direcció
Marga López

Regidor
Miquel Aguiló

Vídeocreació
Miquel Àngel Raió

Una producció del Teatre Principal de Palma. Rafel Gallego ha estat resident del Teatre Principal durant la temporada 2019/2020. Aquesta obra, Kelly, és el resultat d’aquesta cooperació. Amb el suport de l'associació Kellys Unión Baleares

Premi ATAPIB al millor espectacle 2021