Des de Més per Capdepera pensam que les habituals sobreactuacions i sortides de to del Batle no serveixen absolutament per a res, i l'únic que cerquen és desviar l'atenció dels problemes reals del municipi

 




Poc després del temporal Glòria que tants de mals va provocar a la costa gabellina, el Batle, Sr. Fernàndez, va convocar la ciutadania a una manifestació per pressionar Demarcació de Costes a fi que arreglàs els desperfectes, en especial els del passeig de Cala Gat. Des de Més per Capdepera hi vàrem ser, donant suport a l'equip de govern.

Amb posterioritat, el Batle va viatjar a Madrid per entrevistar-se amb els responsables estatals d'aquesta administració. Les declaracions posteriors del Sr. Fernàndez no deixaren cap lloc al dubte: Costes permetia a l'Ajuntament arreglar els danys ocasionats pel Glòria i es recuperaria un 50% del cost, pel fet que el passeig de Cala Gat ja era de titularitat municipal, o ho seria de forma imminent. A més, anuncià que possiblement es rebrien ajudes d'altres administracions fins a arribar al 100%. Tot plegat autoproclamant-se com a “messies” salvador de tots els municipis afectats.

Idò, poc més d'un any després, aquella posada en escena va ser més teatral que altra cosa. El passeig encara no és de titularitat municipal i la quantitat concedida pel Govern central és d'un ridícul 5% del cost total de les reparacions. Una presa de pèl en tota regla.
 

És més, a la publicació en el BOE només surten com a reclamats 1,5 milions d'euros quan, en realitat, entre els dos passejos de Cala Rajada el Consistori ha gastat prop de 2,5 milions. S'ha reclamat la inversió feta en el passeig de Son Moll? No en traguérem res en clar en el darrer Ple. Hem de recordar que aquestes obres varen acabar amb una sanció de la mateixa Demarcació de Costes i amb la polèmica de l'adjudicació a dit a l'empresa que feia obres a la casa del batle.

Però les sobreactuacions no acaben aquí: aquest passat mes d'abril tengueren lloc els fets del carrer Llegítimes, tristament recordats per la gent del municipi. El batle, en una de les interpretacions a què ens té acostumats, va carregar contra la Guàrdia Civil i la delegada del Govern. Els resultats aconseguits: cap ni un. Ni tan sols s'obrirà una investigació per l'actuació de la Guàrdia Civil d'Artà.

Tampoc podem oblidar la petició de dimissió de la consellera de Salut pel retard de les obres de la Casa del Mar. Al final, tanmateix, les obres varen seguir el seu curs administratiu normal, com qualsevol altra.

Des de Més per Capdepera pensam que totes aquestes sobreactuacions i sortides de to del batle, habitualment contra membres del seu propi partit per fer veure que va d'independent, no serveixen absolutament per a res. És una forma de desviar l'atenció dels problemes reals del municipi i d'agradar al votant de centredreta que confia en ell, no n'hi ha més. Si no sobreactuàs Capdepera aconseguiria exactament el mateix.

Reclamam un cop més al batle que deixi de muntar saraus i es posi les piles amb els problemes que dia a dia afecten els ciutadans: manca d'efectius a la Policia Local, cancel·lació injustificada de les festes patronals, carrers bruts, falta de manteniment, abandonament del petit comerç, el nucli urbà de Capdepera en declivi, i tants altres problemes i mancances als quals no es dona cap solució.