“El senador Vicenç Vidal ha registrat una pregunta en el Senat sobre l'actuació de la Guàrdia Civil en els dies posteriors als incidents del passat dia 2 d'abril en el carrer Llegítimes





 

 
A instància de Més per Capdepera el senador de Més per Mallorca, Vicenç Vidal, ha registrat una pregunta en el Senat sobre l'actuació de la Guàrdia Civil en els dies posteriors als incidents del carrer Llegítimes.

La pregunta, que haurà de ser resposta pel Ministerdfi d'Interior dirigit per Grande-Marlaska, cerca aclarir els motius pels quals la Guàrdia Civil es va fer seva la investigació dels fets i per què no hi va haver cap detenció en els dies posteriors, malgrat les proves evidents d'agressió a membres de les forces de seguretat, en aquest cas dos policies locals de Capdepera.

Es vol saber el per què en uns casos, quan s'han agredit a membres de la Guàrdia Civil o de la Policia Nacional, els agressors han estat detinguts tot d'una i se'ls ha aplicat la llei de forma contundent, amb elevades penes de presó, mentre que en el cas de Cala Rajada no tan sols no es va detenir ningú sinó que a més la Guàrdia Civil va intentar que tot acabàs amb Judici Ràpid i una simple multa.  

La Direcció General de la Guàrdia Civil va contestar recentment a l'Ajuntament que no observava cap actitud que meresqués una investigació o una mesura disciplinària, una contesta que ens sembla vergonyosa atesos els fets ocorreguts, l'alarma social creada i l'absència d'una actuació raonable per part de la Benemèrita.

Els fets del passat 2 d'abril varen situar Cala Rajada a la capçalera de tots els noticiaris, dins i fora de Mallorca, per unes accions que varen avergonyir la ciutadania del nostre municipi. La resposta de la Guàrdia Civil va ser incomprensible, sense cap detenció, i totalment diferent a casos semblants que han passat a la Península.

Des de Més per Capdepera pensam que el nostre poble mereix una explicació detallada i exhaustiva sobre allò que va passar en els dies posteriors a l'agressió i no evasives i respostes absurdes que ens facin sentir com a ciutadans de segona. En qualsevol cas, dubtam que el Ministeri d'Interior canviï d'opinió sobre el fet d'iniciar una investigació i pensam que optaran per tirar pilotes fora, com fins ar