Es votà en contra perquè, tot i l’esforç per intentar un acord i un consens, el PSOE no va tenir la més mínima intenció de valorar les propostes de Unides Podem



Durant el Ple municipal de dijous passat, l'equip de govern va presentar la seva proposta de pressupost per al 2021. Trobem que no contribueix a reduir la incertesa i a garantir la tranquil·litat per la situació de la crisi sanitària i econòmica.

Fonamentalment van ser tres les propostes que vam presentar, les quals trobem, tenen molt de sentit comú i lògica, i que podrien haver arribat a un consens de les bases d'esquerres:

  1. Com sabem 2020 i 2021 seran anys excepcionals pel tema de la Covid. Demanem que el pressupost s'ajusti a aquesta realitat i garanteixi els diners suficients per al projecte Millora fins a Juny. Podríem per això destinar els diners de la partida de festes 390 mil euros, que per raó de la crisi és molt probable, que de tota manera no poguem fer-les en igual condicions que els anys de normalitat.
  2. Tenir paciència i no gastar-nos el 1.000.000 d'euros del romanent per a la construcció de el nou edifici d'urbanisme i arxiu a Capdepera, fins a no estar segur que la crisi sanitària hagi acabat i recuperem la normalitat i la plena ocupació. A totes les persones que els hem demanat la seva opinió ens han traslladat que, per sentit comú, tal com aquesta la situació no és el moment de gastar així aquests diners. Estem a favor de l'obra nova, però no és el moment d'anar a correcuita.
  3. Prioritzar la valoració de totes les inscripcions a serveis socials per al projecte Millora i d'aquesta manera garantir que els diners públics s'utilitzin de la manera més eficaç i transparent possible arribant realment a qui més ho necessiti i no als primers a l'hora de apuntar-se.

A més d'aquests punts, que eren la clau per a un consens i que no podíem deixar passar, tenim altres reivindicacions que són la columna vertebral del nostre programa electoral. Reivindicam:

  • Polítiques que ens portin quan sigui possible a la gestió pròpia dels serveis municipals, ja que és la garantia d'una bona qualitat dels serveis, eficàcia, transparència i autodeterminació.
  • Una justícia fiscal més equitativa en la recaptació d'impostos municipals.
  • Més participació ciutadana.
  • Més manteniment al poble per evitar la sensació de deixadesa, per als veïns de la vila i per millorar la qualitat turística.
  • Més polítiques ambientals i animalista.
  • El descontent per l'elevada despesa en salaris polítics de l'equip de govern.

UNIDES PODEM