EL GOB ha decidit no personar-se en el contenciós presentant per l'Ajuntament de Capdepera contra la sanció imposada per la Demarcació de Costes per les obres il·legals al passeig Amèrica de Cala Rajada perquè no pot defensar l'actuació de Demarcació de Costes en tot aquest assumpte.



El GOB ha rebut un escrit de la Demarcació de Costes en el qual l’informa que l’Ajuntament de Capdepera ha interposat davant el Tribunal Superior de les Illes Balears un recurs contenciós-administratiu contra la Resolució de l’expedient sancionador per a l’execució d’obres no autoritzades en el domini públic marítim terrestre en el passeig marítim de Cala Rajada. En aquest escrit el tribunal dona un termini als interessats per a poder-se personar al recurs contenciós-administratiu.

El GOB no se personarà en aquest recurs contenciós perquè no pot defensar l’actuació de la Demarcació de Costes en tot aquest assumpte. Ni els termes de la Resolució de l’expedient sancionador - una multa de 36.609,50 € i postposar les mesures de restitució i reposició al seu estat originari dels terrenys afectats per a les obres il·legals - ni tampoc, pel que fa a la resolució de l’expedient de concessió administrativa CNC02/20/07/0029, per a la utilització, explotació, conservació i manteniment dels passejos de Cala Rajada i Cala Gat a sol·licitud de l’Ajuntament de Capdepera.

El mes de juny, quan presentarem la denúncia per a la realització d’obres de demolició total i reconstrucció del mur exterior del Passeig Amèrica de Cala Rajada, ja vàrem advertir que l’estratègia de l’Ajuntament no era reparar les obres realment danyades pel temporal “Glòria”, un tram molt curt, sinó fer passar com a obres d’emergència part d’un nou projecte que ja estava previst i redactat molt abans dels efectes del temporal. Un projecte que tenia per objectiu augmentar els espais per a zona de terrasses de bars i restaurants.

Així, ara ens trobam que l’ordre de retirada de les obres executades il·legalment i la reposició al seu estat original que ha de contenir tot expedient d’infracció, resta posposada a la resolució d’una sol·licitud de concessió per a la utilització, explotació, conservació i manteniment del passeig de Cala Rajada, però no per a les obres executades i fetes passar com a d’emergència, obres que, al manco entre les fites 565 i 582, no han estat mai autoritzades, per quan no disposen de cap títol administratiu.

És per això que esperarem a presentar al·legacions a la sol·licitud de concessió per a la utilització, explotació, conservació i manteniment del passeig de Cala Rajada pel que fa als terrenys situats en domini públic marítim terrestre per varis incompliments del que disposa la Llei de Costes. Aquesta Llei deixa ben clar que els passejos marítims, com a obres que tenen la qualificació d’interès general segons l’article 111 de la Llei de Costes, són competència del Ministeri per a la Transició Ecològica i no d’un Ajuntament. La Llei també deixa clar que no es poden construir passejos marítims a l’interior de la ribera de la mar i aquí, s’ha reconstruït quasi tot el mur del passeig Amèrica dins la ribera de la mar. Pel disposat a l’article 74.3 de la Llei de Costes tampoc se poden explotar serveis i activitats econòmiques sense el corresponent concurs o licitació entre altres causes.

També el planejament urbanístic de Capdepera prohibeix expressament aquests tipus d’obres i activitats econòmiques en el DPMT.

El més greu però no és que l’Ajuntament de Capdepera intenti fer passar unes obres d’emergència que no ho eren, sinó que l’administració de Costes no vetlli pel compliment de la Llei de Costes i per la protecció territorial i ambiental que l’inspira. ¿On són les mesures de protecció, conservació i restauració necessàries com a objecte i finalitat de la Llei?

 

 Mur sense cap dany estructural, en el mateix estat de quan se va construir fa 40 anys, netejat per l’onatge

 calarajada2

Nova construcció del mur del passeig dins la ribera de la mar