La façana de l'ajuntament i la font de la plaça dels mariners s'il·luminaran de verd com molts edificis i monuments arreu de l'estat espanyol.











Amb motiu de la celebració del Dia Nacional de l'Artritis, 1 d'octubre i el Dia Mundial de les Malalties Reumàtiques, dia 12 d'octubre, la Coordinadora Nacional d'Artritis i ConArtritis, organitza, al llarg d'aquest mes, la campanya nacional "Octubre, mes de l'artritis i espondiloartritis".
El principal objectiu, és informar i conscienciar tant a persones que pateixen la malaltia com a la població en general, sobre l'artritis reumatoide, l'artritis psoriàsica, l'artritis idiopàtica juvenil, l'espondilitis anquilosant i l'espondiloartritis. Per a això, es faran diverses activitats durant tot el mes d'octubre i es comptarà amb les associacions i delegacions que hi vulguin participar. Per primera vegada Mallorca hi participa amb delegació pròpia recentment constituïda.

Dins d'aquestes activitats es troba la il·luminació d'edificis de tots els pobles de Mallorca que vulguin participar, entre ells Capdepera que il·luminarà la façana de l'ajuntament a Capdepera i la font de lap laça dels mariners a Cala Rajada.

El grup de pacients que formem part d'aquesta Delegació de ConArtritis a Mallorca estan molt contents i agraïts amb l'Ajuntament de Capdepera per la seva col·laboració i desitgen donar a conèixer l'existència de la Delegació així com difondre el què significa viure amb aquestes malalties que afecten moltes persones en aquesta comunitat autònoma, cosa que els pot ajudar a sentir-se més compresos i tinguts en compte, a més d'acompanyats.

Les persones que vulguin formar part d'aquesta gran família poden contactar a les delegades en els telèfons:
Isabel Cepeda: 679379284
Isabel Pérez: 666710508

A més d'aquesta iniciativa, el mateix 1 de octubre ConArtritis celebrarà a Madrid la XVI Jornada Nacional de l'Artritis, en què, destacats experts, analitzaran com l'artritis reumatoide, l'artritis psoriàsica, l'artritis idiopàtica juvenil, l'espondilitis anquilosant i la espondiloartritis afecten la qualitat de vida de les persones que les tenen. A causa de l'actual situació, aquest acte serà retransmès en streaming a les 18.00 hores hores a través de la pàgina de Facebook de ConArtritis.

Sota el lema 'Te mensajeas con la artritis?', Aquesta iniciativa vol incidir en la importància que les persones que tenen aquestes malalties prestin atenció als senyals que els llança el seu cos per a un millor control del seu estat físic i emocional.

També s'ha llançat un vídeo amb testimonis de persones amb artritis reumatoide, artritis psoriàsica, artritis idiopàtica juvenil, espondilitis anquilosant i espondiloartritis, per mostrar la feina que desenvolupen les associacions que formen part de ConArtritis i per conscienciar la societat de la realitat d'aquesta malaltia. Aquest material serà projectat durant l'octubre a les pantalles de les sales d'espera i de les zones comunes dels hospitals i centres de salut de tot Espanya.



A més, ConArtritis està animant a la societat a caminar i a pedalar per retre homenatge a el més de el milió de persones que tenen artritis amb una iniciativa en xarxes socials amb la qual pretén donar visibilitat a aquesta malaltia.


L'artritis reumatoide no te res a veure amb l'artrosis. A continuació ho expliquen: