El batle de Capdepera continua amb la seva retallada als espais de democràcia i canvia els horaris dels Plens complicant la participació del poble, i no ens deixa una altra opció més que armar una oposició més consolidada. 



Finalment durant el ple d'el 6 d'Agost l'alcalde fent ús de la seva majoria absoluta li va imposar al poble de Capdepera un canvi d'horari per als plens, un horari que havia estat històricament a l'horabaixa per facilitar la participació ciutadana. Ara els plens passaran a les 9:30 del matí.
Imaginem que el motiu d'aquest canvi és per comoditat d'horaris d'ell i el seu equip de govern, perquè un altre motiu no trobem. Tranquil·lament podria ser després del migdia o l'horabaixa.

Des UNIDES PODEM d'CAPDEPERA revindiquem que els comportaments de Rafael no són els més adequats, si pensem en el bé comú com a contraposició als interessos creats, hauria d'haver un consens millor parlat. Li demanem més interès a l'hora d'escoltar els altres regidors i al poble.

D'altra banda també esmentem que va tornar a optar per seguir amb la retallada als espais de treball i de democràcia, per que va decidir continuar amb la supressió dels plens ordinaris mensuals per fer-los cada dos mesos, llevant la meitat dels plens a l'any, amb el resultat que suposa que ell tindrà menys control de la seva gestió municipal.

No compartim la idea de treballar autoritàriament a través de cada vegada més decrets de batlia i menys Plens Ordinaris de poble.

UNIDES PODEM d'CAPDEPERA li diu a l'alcalde que els polítics governem per Capdepera, per això tingui la delicadesa i voluntat de treballar pel que creiem és millor per al poble, els plens mensuals i per la tarda per facilitar l'assistència de tots.