“Reclamam a l'equip de govern que planifiqui i consensuï amb temps unes festes populars segures, i que no ho deixi tot per al darrer moment, com en altres activitats”


 




Sabem que aquest estiu 2020 no serà un estiu com els altres. La situació actual no permetrà organitzar unes festes com les que estam acostumats a gaudir, i som conscients que en aquests moments el nostre municipi té altres prioritats, per la qual cosa serà necessari reduir-ne el pressupost i destinar les quantitats a altres finalitats.

Però des de Més per Capdepera sí que volem reivindicar unes festes en petit format, celebrant aquells actes més tradicionals que les actuals normes de seguretat permetin organitzar. Per poc que es pugui fer, sempre servirà per fer xarxa com a poble.

Segons les normes aprovades pel Govern de les Illes Balears, aquest estiu les festes populars, revetles, sopars a la fresca i altres esdeveniments populars es podran celebrar a partir de l'1 de juliol, sempre que el públic estigui assegut.

Per aquest motiu volem que des de l'equip de govern es prengui una decisió consensuada pel que fa a les festes d'estiu i que no s'actuï, com passa sovint, sense consultar l’opinió dels representants de tots els partits. I volem que aquesta decisió es prengui amb antelació suficient perquè les festes resultin un mèrit del poble i alhora un acte de voluntat política.

Demanam a l'equip de govern que planifiqui amb temps aquestes dades assenyalades, i no a darrera hora, prenent decisions al final dels terminis per la pressió popular, tal com ha passat amb la preparació d'altres activitats com amb la reobertura de les instal·lacions esportives, l'inici de les escoletes o l'organització de les escoles d'estiu.

Sabem que hi ha gent que té ganes d'organitzar esdeveniments. Per aquest motiu els partits polítics hem de saber escoltar la gent del poble i tenir en compte què es pot fer i què no, en funció de les mesures de seguretat que, per davant de tot, s'han de respectar. El que no pot faltar, però, és voluntat política, treball i temps. Respectant les mesures de distanciament personal es poden celebrar actes com la Missa del Carme, cinema, teatre i sopars a la fresca, concerts amb la gent asseguda, etc. Així ho estan fent altres municipis, entre ells els nostres veïnats.

Un total de 33 municipis de les Illes s'han adherit a l'acord de la Federació d'Entitats Locals de Balears (FELIB) per a celebrar unes festes populars segures. Això és compromís, voluntat política i ganes de treballar. En el llistat que es va publicar la setmana passada l'Ajuntament de Capdepera encara no hi era.

Com ha passat en la preparació de la “nova normalitat”, on l'equip de govern ha actuat sense planificació i a veure-les venir, sempre empesos per la pressió social, de moment en el tema de les festes d'estiu se segueix la mateixa tònica. Reclamam, per tant, que es posin les piles i comencin a preparar i a consensuar unes festes populars amb aquells actes que es puguin realitzar respectant les mesures de seguretat.

  

Més per Capdepera