"L'adjudicació a dit del 1.200.000 € en obres d'emergència a l'empresa de confiança del batle, que li fa la casa des de fa mesos, es va fer tot i haver més empreses preparades en el municipi per a executar les obres del Passeig Marítim i sense cap document dins l'expedient administratiu que indiqui per què es va elegir aquesta empresa i no una altra. Tota aquesta situació ha provocat una gran indignació entre els ciutadans, creant desconfiança i desconcert entre la gent. En una situació d'emergència social i econòmica, els càrrecs públics han de transmetre la màxima exemplaritat"



En el Ple celebrat aquest passat dijous, Més per Capdepera va demanar al Batle que apliqui els mateixos criteris ètics que el seu partit va aplicar en el cas Contractes i que, en conseqüència, es plantegi la seva dimissió arran de l’adjudicació a dit de les obres d’emergència del Passeig Marítim a l’empresa que li fa ca seva. També en aquest ple, la formació ecosobiranista va presentar proves gràfiques sobre el fet que no hi havia situació d'emergència a zones del Passeig Marítim que s'han esbucat, i va expressar igualment el convenciment que hi havia més empreses locals preparades per fer les obres.

 

Pel que fa a la petició de dimissió, aquesta es basa en els mateixos criteris ètics que el Govern de les Illes Balears, presidit per Francina Armengol, va aplicar en el cas Contractes, en què varen haver de dimitir una consellera i altres càrrecs de Més per Mallorca per haver adjudicat directament diversos contractes menors al cap de campanya de Més, tot i que en aquell cas s'havien demanat distints pressuposts. Aquestes persones varen dimitir abans que s’obrís cap causa judicial, i ho feren per transparència i ètica, com bé va expressar la presidenta Armengol en el seu dia. Cal recordar que aquell cas va ser arxivat judicialment i no es va trobar cap indici delictiu.

 

Més per Capdepera no entra de moment en les qüestions legals de l’adjudicació de les obres del Passeig Marítim, però entén que les circumstàncies són idèntiques a les del cas Contractes des d’un punt de vista ètic. L'adjudicació a dit del 1.200.000 € en obres d'emergència a l'empresa de confiança del batle, que li fa la casa des de fa mesos, es va fer tot i haver més empreses preparades en el municipi per a executar les obres del Passeig Marítim i sense cap document dins l'expedient administratiu que indiqui per què es va elegir aquesta empresa i no una altra. Tota aquesta situació ha provocat una gran indignació entre els ciutadans, creant desconfiança i desconcert entre la gent. En una situació d'emergència social i econòmica, els càrrecs públics han de transmetre la màxima exemplaritat.

 

En aquest mateix Ple, els regidors de Més varen mostrar diverses fotografies de zones del Passeig Marítim, entre el parc infantil i Son Moll, fetes durant els mesos de març, abril i maig, en què es pot comprovar que estaven en perfectes condicions, sense precintar ni amb cap indicació de perill. De fet, la gent va poder passejar sense cap problema al costat del mur que ara s'ha esbucat, fins que fa unes setmanes es varen iniciar les obres en aquella zona del passeig. Sembla, per tant, que el temporal Glòria no va provocar danys de consideració en aquell tros i que no concorrien els requisits per a fer-hi actuacions d'emergència. En tot cas, si es volia intervenir en aquella zona, les feines s'haurien d'haver tret a concurs. Hem sol·licitat una nova comissió per a tractar aquest assumpte i aclarir-ne tots els detalls.

 

Més per Capdepera