“Més per Capdepera demana tancar carrers de Capdepera i Cala Rajada durant determinades hores per facilitar que la gent pugui passejar a peu o en bicicleta i fer esport”















Des del passat dissabte, en què el Govern central va establir franges horàries perquè la gent surti a passejar i a fer esport, a peu o en bicicleta, hem comprovat com moltes vies públiques del nostre municipi s'omplen de gent que duu a terme aquestes activitats, sobretot a la franja del vespre que va de les 20 a les 22 hores. En alguns moments es poden observar acumulacions de persones, motiu pel qual entenem que convendria habilitar més espai.

En l'actual situació d'estat d'alarma, i fins que no comencin a obrir els hotels, el cert és que el tràfic de vehicles pels carrers del municipi és i serà molt baix. No té gaire sentit, per tant, que tots aquests espais pensats per als cotxes segueixin reservats les 24 hores per als cotxes si en realitat hi ha moltes més persones que vehicles que els utilitzen. Proposam reservar-ne alguns per a la gent, tal i com ja fan a altres municipis.

 A part del passejos marítims o que voregen la costa, sembla que les vies públiques que més utilitza la gent per a passejar o fer esport són el carrer Elionor Servera, el carrer de l'Agulla, l'avinguda Arquitecte Alomar, l'avinguda dels Pins fins a es Carregador i l'Autovia. En el cas de les vies competència de l'Ajuntament es podrien tancar en els pròxims dies, totalment o parcialment -almanco un dels carrils -, durant les hores de més afluència, que de moment seria entre les 20 i les 22 hores -tot i que la franja disposada pel Govern central arriba fins a les 23 hores.

No seria difícil, per exemple, tancar trams del carrer de l'Agulla durant aquestes hores, o demanar al Consell de Mallorca per fer-ho amb Elionor Servera, desviant el tràfic per altres carrers, o reservar també totalment o parcialment les avingudes Arquitecte Alomar i dels Pins per a les persones. En altres casos, com ara l'Autovia, que és de competència del Consell, no faria falta tancar-ne una part sinó que es podrien senyalitzar circuïts a fi que la gent circuli en la mateixa direcció, de pujada i baixada. Difícilment es repetirà en el nostre municipi una situació com l'actual, en què tants pocs vehicles circulen pels carrers, i que permetria posar a disposició de les persones les vies públiques. En qualsevol cas, és imprescindible que totes aquestes activitats es duguin a terme respectant les distàncies que recomanen les autoritats sanitàries.