“Més per Capdepera ha presentat una moció per debatre en el pròxim ple la protecció de la part alta del Far”









Més per Capdepera ha presentat una moció per al seu debat i votació en el pròxim Ple municipal, a celebrar el 6 de febrer, amb l’objectiu d’iniciar els tràmits per a la protecció de la part alta del Far de Capdepera, que com ja va advertir aquesta formació es troba amenaçada per la construcció de varis habitatges unifamiliars.

La moció insta a acordar la voluntat del Consistori de protegir aquest espai i l’inici de la modificació puntual de les normes subsidiàries per desclassificar fins a quatre parcel·les urbanes i catalogar-les com a rústic general, així com la suspensió de llicències tot d’una s’aprovi aquest inici. Així mateix, la moció insta a l’Ajuntament a requerir a les administracions supramunicipals –Estat, Govern, Consell...- a assumir-ne el cost en el cas de que l’operació pugui suposar alguna indemnització. 

En qualsevol cas la moció està oberta a negociació a fi d’arribar a un consens. Per tant, si l’equip de govern posa damunt la taula una estratègia alternativa, com ara un acord directe amb els propietaris, des de Més per Capdepera estam oberts a parlar-ne. En aquest sentit requerim a l’equip de govern perquè sol·liciti amb urgència una taxació del valor de les parcel·les.

Fa unes setmanes Més per Capdepera va advertir del perill que corr la part alta del Far de ser urbanitzada amb habitatges unifamiliars, la qual cosa provocaria la detrossa d'un dels llocs més emblemàtics del municipi i afectaria a un dels paratges més estimats per residents i turistes. Inclús vàrem al·legar que d’acord amb la Llei Urbanística una possible construcció en aquest indret es podria veure limitada.

En resum, des de Més per Capdepera instam a la resta de forces polítiques del Consistori gabellí a unir esforços per protegir aquest paratge i a fer totes les passes necessàries perquè deixi de ser sòl urbà residencial.