La Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca obre el Cens per a la Declaració de Danys provocats per les Inundacions al Llevant de Mallorca.



 

El Govern compensarà les pèrdues en els cultius i els danys a infraestructures agrícoles causats per les inundacions al Llevant de Mallorca.

A partir del proper dilluns les explotacions agràries afectades per les inundacions podran fer efectiva la declaració de danys.

La conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca indemnitzarà les explotacions agràries que hagin sofert danys provocats per les intenses pluges dels dies 9 i 10 d’octubre al Llevant de Mallorca. Els cultius, els terrenys, els tancaments, les parets o les cabanes ramaderes de les explotacions han estat els elements més afectats i seran objecte de valoració.

Les elevades pluviometries registrades han sobrepassat la capacitat del sòl per retenir l’aigua, el que ha provocat els danys a nombroses finques dels municipis de Sant Llorenç, Artà, Capdepera, Manacor i Son Servera.

Per tal de conèixer exactament els danys soferts i coordinar i impulsar les ajudes i les compensacions econòmiques de què els damnificats poden ser creditors, els afectats han de presentar les seves declaracions de danys abans del dia 9 de novembre al Fons de Garantia Agrària i Pesquera de les Illes Balears.


Podeu descarregar els full de declaració de danys.

 Declaració de danys per inundacions individual

Decalaracions de danys per inundacions BOIB