És una greu errada que l’equip de govern

traslladi la Policia Municipal al Centre Cap

Vermell, amb l’oposició de la majoria política
” 








En el darrer ple ordinari es varen dur a votació les distintes actuacions a finançar a compte del romanent i de les inversions sostenibles. Aquestes inversions havien estat consensuades amb anterioritat pels grups polítics amb representació municipal i un dels acords assolits feia referència a la renúncia a les obres a fer al Centre Cap Vermell per a traslladar-hi la Policia Municipal, actuació que només comptava amb el suport del PSOE.

No obstant això, l’equip de govern va decidir votar cada punt per separat i incloure a l’ordre del dia del ple el trasllat de la Policia Municipal. Davant l’incompliment del consensuat prèviament, i veient que s’aprofitaria l’absència de regidors de l’oposició per tirar-ho endavant, els grups del Més i del PP varen sortir de la Sala en aquest punt, en mostra de protesta, mentre que Guanyem hi va votar en contra.

Per molt legal que pugui ser, des de Més entenem que és molt poc democràtic dur endavant una mesura que compta amb l’oposició de la majoria dels regidors de la Sala, aprofitant l’absència d’alguns d’ells a la votació. Des de Més insistim que traslladar tots els serveis de la Policia Municipal al Centre Cap Vermell és una greu errada que suposa desmantellar serveis que fa anys es presten a Cala Rajada, a més de destinar l’edifici a unes funcions per a les quals no està pensat i que hauran de conviure amb la biblioteca i altres serveis culturals i administratius.

Tampoc veim clar, des de Més per Mallorca, dur la biblioteca de Capdepera a s’Escorxador, un edifici allunyat del centre, cosa que s’ha decidit sense abans parlar amb la propietat de la casa on està allotjada actualment la biblioteca per tal de prorrogar l’acord. D'altra banda, si l’equip de govern ja hagués posat en marxa el procés per a decidir què s’ha de fer a l’antic ajuntament, com demana l’oposició des de fa dos anys, ara segurament tendríem avançat un projecte que hauria de permetre instal·lar-hi alguns d’aquests serveis. Mentrestant, entre la falta de projectes i la manca d’acció de l’equip de govern, es van posant pegats arreu.

Finalment, Més per Mallorca sí que va donar suport a bona part de la resta d’inversions, prèviament consensuades, com ara els carrils bici de sa Font de sa Cala i Canyamel, així com l’ampliació de l’Escoleta de Cala Rajada, entre d’altres. Entenem que aquestes darreres inversions seran molt positives per al municipi i compten amb un un un ample suport social.