Fa possible el projecte “Integra el teu Cor a la natura”



La Fundació Obra Social la Caixa de Capdepera ha donat una subvenció de 3000€ a l’Associació Som Aquí Gabellins (que treballa amb persones amb diversitat funcional del municipi de Capdepera), per tal de que puguin dur a terme el projecte “Integra el teu Cor” de l’entitat Cavalls de vida. L’Associació Som Aquí Gabellins, actualment duu quasi sis mesos de funcionament amb un volum de 40 socis, 20 voluntaris i 16 participants. Promou un ventall molt ampli d’activitats per aquest col·lectiu i tasques de sensibilització a la comunitat.

L’equip Cavall de Vida està format per la directora de l'entitat, Mar Llull, graduada en psicologia, Clara Font, monitora de temps lliure, Lucía Sánchez, estudiant en educació social i Aina Sancho, estudiant de medicina. També compten amb la manada de 10 cavalls i 11 ponis que hi ha al ranxo Cala Mesquida.

El projecte “Integra el teu Cor a la natura” consisteix en dur a terme activitats socioeducatives en un entorn natural amb cavalls, on hi participen els joves de l’associació Som Aquí Gabellins (joves amb diversitat funcional intel·lectual); voluntaris, tant de l’Associació Som Aquí Gabellins com de l’entitat Cavalls de Vida; la col·laboració dels Serveis Socials de Capdepera, tot dirigit per l’equip directiu de Cavalls de Vida. L’objectiu és integrar aquest col·lectiu a la societat deixant de banda les etiquetes o estigmes i sentir-se part d’ella com una persona més; així com, paral·lelament, sensibilitzar als altres participants per a poder crear un clima càlid i d’igualtat social. El projecte s’ha duit a terme cada dimarts i dijous durant el mes d’agost. A aquest projecte hi han participat 12 persones amb diversitat funcional intel·lectual i 10 voluntaris.

La temàtica clau d'aquestes activitats és que tots junts formen un ecosistema i que, per a que estigui en equilibri, s’ha de conviure atenent a les diferències i similituds de cada individu, per trobar així l’equilibri en el cicle de la vida. Cada setmana representa una fase d’aquest cicle vital (naixement, creixement, reproducció i mort) i a partir d’aquestes, es desenvolupen les dinàmiques en el bosc i les dinàmiques amb cavalls.

El departament de Serveis Socials de l’Ajuntament de Capdepera dóna suport a aquest projecte amb el transport dels participants.

Des de l’Associació Som Aquí Gabellins volem donar les gràcies a l'Obra Social la Caixa per la seva aportació a aquest projecte, que esperem sigui la primer de moltes més col·laboracions.