MÉS per Capdepera demana l'exempció, o be una rebaixa considerable, de la taxa per equips de reproducció de so a les actuacions musicals en directe 

En data 2 de juny de 2016 el Ple de l'Ajuntament de Capdepera, amb el vot en contra de MÉS per Capdepera, va aprovar les noves taxes a aplicar als locals -bars, restaurants, hotels...- per tenir equips de reproducció musical i d'imatge i so. Abans d'aquest canvi qualsevol local o hotel que volia fer actuacions musicals en directe o be tenir televisions i/o equips de reproducció de música pagava 112'11 € per a tot l'any. Amb les noves taxes es paguen 112'11 € per un dia, 261'57 € per set dies, 411'03 € per quinze dies i 709'95 € per trenta dies.

Aquest augment considerable de la taxa ha provocat que aquest estiu molts de locals i hotels hagin programat menys actuacions de música o espectacles en directe, o be simplement han optat per no fer-ne de cap classe. Aquest fet ha perjudicat a un bon nombre de grups musicals que durant les nits d'estiu actuen a hotels i bars. El nombre d'actuacions han minvat considerablement.

Des de MÉS pensam que les actuals taxes van en detriment del món de la cultura en el nostre municipi, i en especial dels grups musicals que aprofiten l'estiu per donar-se a conèixer i fer el màxim d'actuacions possibles. Amb unes taxes tan desproporcionades se'ls provoca un greu perjudici, quan en realitat hauria de ser tot el contrari.

Com passa a alguns municipis turístics reclamam que les actuacions musicals i altres manifestacions culturals que necessitin d'equips de reproducció de so quedin exempts del pagament de la taxa, o be puguin gaudir d'una important rebaixa, quedant la taxa íntegra reservada per a la simple reproducció de música prèviament gravada.

Demanam també que la taxa, per la resta de supòsits, s'apliqui proporcionalment a la superfície del local, i no com es fa ara, on tothom pagar el mateix.

 

MÉS per Capdepera