Al final ha hagut de ser loposició la que defensi les condicions laborals dels treballadors de les concessionàries de serveis municipals”.









 Respecte del primer esborrany remès per l’equip de govern sobre les condicions de la licitació dels serveis de platges i salvament, s’hi han afegit algunes millores proposades per MÉS, però d'altres no han estat acceptades.

  Pel que fa a la subrogació dels treballadors del servei de platges, és a dir, respecte de l’obligació de l’empresa guanyadora de seguir contractant  les persones que ja feien feina en aquest servei, al final, almanco, s’ha aconseguit que els fixos i fixos discontinus constin expressament en el plec de condicions com a persones que hauran de ser contractades, guanyi qui guanyi. Tot plegat, després de les reticències inicials de l’equip de govern i que l’oposició hagi posat damunt la taula els fonaments jurídics que avalen l’obligatorietat de la subrogació.

 El que no hem aconseguit, en el cas dels socorristes, és que es puntuï la millora de les seves condicions laborals. En el concurs anterior sí que es va introduir aquesta millora, atès el salari vergonyós que perceben aquests treballadors. Però enguany no ha estat acceptada la proposta. Es pot dir que anam cap enrere, com els crancs.

 Tampoc s’ha acceptat la divisió de la licitació del servei de salvament en dos lots de platges, per afavorir la competència i concurrència d’empreses petites.

 Alguns aspectes que sí que han estat introduïts en el plec de platges han estat l’eliminació de les “balineses”, que en els darrers anys ocupaven bona part de l’espai de Son Moll, i la introducció de l’obligació de repartir cendrers de cartró a totes les platges.

  Pel que fa a l’obligació de neteja de les platges petites sense serveis –n’Aladern, es Carregador, etc.– MÉS per Capdepera farà un seguiment intensiu per tal que el guanyador de la licitació compleixi aquest aspecte. En anys anteriors, el compliment d’aquest punt ha estat molt magre.


 
Na Llòbrega i na Ferradura
. A MÉS pensam que habilitar na Llòbrega com a platja amb cans no té cap sentit. Seran molt pocs els que faran la caminada fins a na Llòbrega per nedar amb el seu ca i els que hi vagin ho farien igualment malgrat que la presència de mascotes estigués prohibida.

 A MÉS proposam novament que s’habiliti alguna platja urbana o semiurbana, o zones delimitades, com ara na Ferradura, entre d’altres.

 

 MÉS per Capdepera