Dilluns 8 de febrer a les 23h documental d'estrena a IB3 realitzat per Juanjo Suñer sobre el poeta Bartomeu Rosselló-Pòrcel

 

Dilluns, a les 23 hores, podrem veure al programa LHora D el documental d’estrena Flames a la fosca.

Bartomeu Rosselló-Pòrcel (Palma, 1913 – Brull, Barcelona, 1938) és un dels autors més influents de les lletres catalanes, malgrat la seva prematura mort a 24 anys. Aquest documental mostra la seva figura, envoltada per un halo misteriós a causa d’una genialitat precoç però escapçada per una vida curta, i revela la seva obra, breu, intensa i visionària a través de les intervencions de destacats filòlegs i estudiosos de la seva biografia.

Alumne de Carles Riba i amic personal de Salvador Espriu, a qui va dedicar la seva obra Imitació del foc, Rosselló-Pòrcel és un poeta que transcendeix el seu temps. La petjada dels seus versos continua present, no només en la literatura, sinó també en el teatre, la dansa i la música. Per aquest motiu, el documental recull les veus de destacats creadors de la cultura catalana, com ara l’escriptor Biel Mesquida o la cantant Maria del Mar Bonet, que han begut i s’han inspirat en l’obra del poeta.

Jaume Manresa (exintegrant d’Antònia Font) també posa música a les paraules de Rosselló-Pòrcel i és l’autor de la banda sonora del documental. L’actor Miquel Àngel Torrens i la ballarina Aina Pascual, amb els seus cossos i les seves veus, recreen l’emoció continguda als versos de l’autor.

Com a teló de fons, els paisatges i les imatges que el “català de Mallorca” –com ell mateix es va autoanomenar– rememorava des del seu exili a Barcelona: els tarongers de la vall de Sóller, els carrerons de Palma i la natura de la serra de Tramuntana.

Flames a la fosca és una producció de Quindrop amb la col·laboració de Televisió de Catalunya, el Consell de Mallorca, l’Institut d’Estudis Baleàrics i la Institució de les Lletres Catalanes.

LHora D, presentat per Nofre Moyà, es converteix així en el territori del documental, el lloc en què l’espectador pot accedir a treballs d’aquest gènere amb un vincle temàtic amb la nostra societat i la nostra geografia.

Vos convidam a fer el seguiment del programa a les xarxes socials: @IB3televisioamb l’etiqueta #LHoraD i a www.facebook.com/ib3tv.