PASSEIG MARÍTIM, AIXÍ NO

     “MÉS per Capdepera s'oposarà a la instal·lació de taules i cadires a la part del Passeig Marítim fins ara reservada als vianants”





L’equip de govern de l’Ajuntament de Capdepera ja ha presentat a la resta de partits el seu projecte per fer una rentada de cara al Passeig Marítim de Cala Rajada, projecte que es durà a terme amb 200.000 € que no s’han volgut invertir a esmenar els defectes de l’abocador de Son Terrassa. Bàsicament, es tracta de canviar l’asfalt i de disminuir la zona de bardisses vegetals, les quals quedaran reduïdes a una trinxa al costat de l’asfalt.

Però el més preocupant del projecte és la idea de permetre la instal·lació de taules i cadires, mitjançant tarimes de fusta, a la zona d’asfalt que fins ara estava reservada per als vianants, concretament entre el Racó de ses Graneres i el Porto Cala. Des de MÉS pensam que aquesta actuació segueix la línia de l’actual equip de govern d’anar furtant espais a vianants i a ciutadans en general, sobretot a la zona marítima de Cala Rajada.

MÉS per Capdepera s’oposarà a aquesta instal·lació de taules i cadires dels bars i restaurants de la zona a la part del passeig que fins ara era d’ús públic. Entenem que això suposaria una nova agressió als ciutadans i visitants que volen gaudir, passejant o en bicicleta, de la zona de Cala Rajada més propera a la mar. Però és que, a més, aquest espai, entre Es Racó de ses Graneres i el Porto Cala, és un dels més concorreguts en temporada alta, on tothora transita una quantitat ingent de persones. Reduir l’espai per als vianants seria una greu errada i provocaria situacions  d’embús i saturació, com ja passa a altres indrets, com davant el port esportiu.

Des de MÉS demanarem també que la zona verda de bardisses no pateixi una reducció tan dràstica i per tant no quedi tant d’asfalt i ciment a la vista. Instam a l'equip de govern que abans d'executar res consensui el projecte amb totes les forces polítiques i amb el major nombre possible de ciutadans i residents, no només amb els representants de les associacions de veïns. 

Finalment, cal remarcar que si els bars i restaurants del Passeig Marítim demanden més espai per a les seves terrasses el que s’ha de fer és una reforma més ambiciosa, que hauria d’escometre la Demarcació de Costes i no l’Ajuntament, que permetés un major espai per a fins comercials sense que això suposàs reduir la zona de passeig. Però ni quan governava el PSOE a Madrid, ni ara que ho fa el PP, han demostrat cap intenció al respecte, cosa que demostra el poc interès dels partits estatals per Cala Rajada.

El turisme és una activitat molt sensible i que exigeix altes dosis d’imaginació i de bon gust. Aquesta actuació que proposa l’equip de govern en el Passeig Marítim constituiria una agressió al turisme en general, en benefici d’uns pocs. Tot amb la pretensió de recaptar unes monedes per a avui, que, molt ens ho temem, no faran més que ser fam per a demà.


MÉS per Capdepera