Text de l'intervenció de Mateu Melis, portaveu d'Es Grup, en el ple de dimissió de Biel Torres i Joana Llull




"Al final, hem de dir que a nosaltres la seva decisió personal no ens ha decebut ni podem exigir-li ni tirar-li en cara res de res"











En primer lloc, dir que no ens sorprèn la decisió del Sr. Torres, malgrat aquests decisions sempre són difícils de prendre,  per molts d'aspectes:

1.- En clau personal (no oblidem que darrera cada polític hi ha una persona) tenim clar que ha fet el correcte i  volem desitjar-li a Biel una ràpida recuperació i des d'aquí encoratjar-lo a que, com ha fet al llarg de molts d'anys i mitjançant qualsevol associació o col·lectiu, segueixi treballant amb benefici del seu poble.

2.- En clau política, el Sr. Torres s’ha vist des del primer dia (inclús abans de signar el pacte de govern) obligat i dirigit a complir els interessos del seu partit (UCAP) deixant-li molt poc marge de maniobra per poder desenvolupar les seves polítiques. Ell mateix ho diu al seu escrit de renúncia, s’ha vist obligat a votar coses que mai hauria votat. Sabem, perquè el coneixem, que les seves intencions en tots els casos i en totes les iniciatives que anava proposant eren bones. però també sabem que s’ha trobat la oposició frontal, primer per part del seu propi partit (UCAP), després de la resta de l’equip de govern(PSOE) i al final de l’oposició, per aquest ordre. I clar, si ja és difícil estar en política, i a més no tens (presumiblement i vist de defora) el recolzament dels teus, te quedes sense opcions, sense idees, sense imaginació i sense res. Al final, hem de dir que a nosaltres la seva decisió personal no ens ha decebut ni podem exigir-li ni tirar-li en cara res de res. Ja hem dit abans el perquè. Queda clar que no ha volgut ésser la titella del seu partit, per més temps. S’ha vist forçat a dimitir per les circunstancies que li han causat problemes de salut. Ha fet el que ha pogut. Als que sí podem dir que ens han decebut són les persones integrants de les formacions polítiques, començant per la seva pròpia, que l’han empés (i aquí també si en Biel ho pensa ens hi podem posar els d’ES GRUP) de qualsevol de les formes i travetes possibles, a sortir de la política.

Per a nosaltres el que avui s’escenifica és el que ha anat covant des de la signatura de la moció de censura. No hi  havia un projecte, ni hi ha un projecte, sinò un repartiment de càrrecs i cadires. Ens venen l’equilibri i tenim un govern (per no dir un desgovern) on de cada dia més li costa demostrar la seva credibilitat.

3.- En clau de futur, el cert és que pel pacte signat li tocava ser el Batle a partir del proper juny. Ara s’obri una crisi política, se creen incerteses que demanam, (sempre acabam amb un prec) pel bé dels ciutadans, que se resolguin quan abans millor. Els dubtes en aquests casos, no són bons pels interessos del poble.



Mateu Melis