“Davant la preocupant falta d'imaginació i d'empenta que està demostrant l'equip de govern per oferir respostes als ciutadans, des del PSM-Entesa proposam tota una sèrie d'actuacions per ser aplicades quasi a cost zero en matèria social, juvenil i de mobilitat”.












Des del PSM-Entesa pensam que comença a ser preocupant la situació d’inactivitat i inoperància de l’equip de govern de Capdepera. Comptam amb un equip de govern de nou persones que, lluny de justificar la seva dedicació i el seu sou, el que fan és dedicar-se a desmantellar progressivament bona part de l’estructura cultural, esportiva i juvenil amb la qual comptava l’Ajuntament. Davant aquesta falta d’imaginació i empenta per a oferir alguna resposta a la greu situació econòmica que pateixen els ciutadans del nostre municipi, des del PSM-Entesa hem proposat algunes mesures a l’equip de govern, totes elles amb un cost zero o simbòlic, que segurament no trauran Capdepera del forat econòmic en què ens trobam, però que per ventura poden col·laborar a donar una petita empenta a algunes persones en matèria social, juvenil o de mobilitat:

1.- Habilitar zones d’edificis i infraestructures públiques per a impulsar el desenvolupament d’empreses joves. Atesa la dificultat dels joves que volen iniciar un projecte empresarial per accedir al crèdit bancari i per aconseguir un espai on desenvolupar la seva idea, l’Ajuntament hauria de cedir espai municipal públic perquè ho puguin dur a terme en els primers moments de vida de l’empresa. Tot plegat a l’estil de les incubadores d’empreses que es vénen instaurant darrerament.

2.- Posar a disposició dels ciutadans que ho demanin els espais públics municipals que puguin ser destinats a horts o zones de sembra. Sense ànim de lucre i sempre destinats a l’autoconsum.

3.- Crear un grup de voluntariat jove que col·labori amb l’Ajuntament i amb entitats sense ànim de lucre que ofereixin serveis als ciutadans (neteja d’espais naturals, assistència a persones discapacitades o amb problemes de mobilitat, organització de festes populars, etc).  Els participants podrien obtenir descomptes en els preus o taxes municipals a canvi de la seva col·laboració.

4.- Donar vida de manera efectiva al Consell Municipal de la Joventut perquè sigui el lloc on es gestionin els interessos, problemes i demandes dels joves.

5.- Fer tot el possible per mancomunar amb els municipis veïns tots aquells serveis que siguin susceptibles de ser oferits a una globalitat de municipis, a fi de reduir-ne el cost.

6.- Estudiar l’aplicació de la tarifació progressiva en el pagament dels preus públics i taxes, és a dir, que es pagui segons els ingressos de cadascú. Implementar-ho inicialment en matèria de cursos de l’escola d’adults, del Centre Jove o esportius.

7.- Fomentar de manera efectiva l’intercanvi d’estada gratuïta a casa de persones majors, a canvi de rebre atencions i companyia. Hi podrien col·laborar persones i/o famílies que a causa de la crisi han quedat sense casa o no la poden pagar.

8.- Cancel·lar comptes corrents i productes bancaris que mantengui l’Ajuntament en aquelles entitats que executin desnonaments en casos de famílies en situació d’extrema pobresa o d’exclusió social. Forçar d’aquesta manera acords entre entitats bancàries i executats perquè aquests puguin seguir a la vivenda pagant un lloguer social.

9.- Treballar per a la implantació dels corredors escolars als centres educatius del municipi, a fi de lliurar de trànsit motoritzat els accessos a aquests centres en els moments d’entrada i sortida d’alumnes.

 

Capdepera, 11 de desembre de 2012.
PSM-Entesa Capdepera