La que se avecina



"  És un insult a la intel·ligència que el Sr Fernandez Mallol ara responsabilitzi a Madrid del seu segon pla de sanejament econòmic municipal"









El victimisme és un recurs que utilitzen diàriament els membres de l'Equip de Govern municipal de Capdepera per no assumir la seva pròpia responsabilitat de govern. Hem de recordar que ens governen els mateixos que en l'anterior legislatura, PSOE & UCAP, partits els dirigents no van saber i no saben en cap moment adaptar les despeses als veritables ingressos.


Sebastià Sureda i Rafael Fernandez haurien d'assumir la seva pròpia responsabilitat i Gabriel Torres hauria d'assumir la responsabilitat del seu partit: la d'haver-nos hipotecat per les futures generacions. Els seus suposats plans d'austeritat, ja en l'últim any, han resultat ser un fiasco absolut.

És un insult a la intel·ligència que el Sr Fernandez Mallol ara responsabilitzi a Madrid del seu segon pla de sanejament econòmic municipal. Que li passa pel cap per no voler recordar que si s'ha hagut de formalitzar un préstec per pagar als proveïdors, d'acord amb el Reial Decret-Llei 4/2012, és únicament a la nefasta gestió econòmica des de l'any 2008 al 2011. L'actual situació esdevé d'una infausta gestió econòmica dels últims quatre anys i els responsables d'això son els mateixos partits que ens governen i que ara es dediquen a culpar a altres del seu nul·litat.

Que hi ha una crisi econòmica, ja ho sabem, fins i tot ja la avisàvem l'any 2008 quan en plena voràgine d'endeutament municipal a base de préstecs amb la suposada idea de millorar la imatge de Capdepera per als nostres turistes i visitants.

A Capdepera els mateixos que ens van governar i ens tornen a governar ocupen el seu temps i només es preocupen a tapar les vergonyes de la seva desastrosa gestió dels diners públics que va portar l'Ajuntament a un endeutament al límit ja no pagar als proveïdors mentre s'incrementava la pressió fiscal als veïns.

L'endeutament municipal amb els bancs s'aproxima a la quantitat de 23.000.000 €, a aquesta quantitat cal afegir els deutes amb la seguretat social i altres proveïdors que resten per no haver presentat les factures al cobrament.

A dia d'avui segueixen utilitzant malament els diners públics; augments de sou entre un 30% i un 40% encara que al final i per obligació ho disfressen amb la retirada de la paga extra de Nadal. Si tinguessin una mica d'amor propi haguessin acceptat la moció del nostre partit on els instàvem, a part de treure la paga extra de Nadal, a rebaixar el seu sou un 10% igual que les nostres dietes. Això a ells no els interessa prefereixen castigar les butxaques dels veïns en el seu benefici mensual.


És que es mereix un sou, brut mensual, de 1.817 € una regidora de sanitat i educació, que no té cap competència en aquestes àrees, i amb una dedicació de 28 hores setmanals per eliminar, després d'augmentar els preus dels cursos, la ni més ni menys de 20 cursos d'adults amb la basta excusa que hi ha empreses que els ofereixen? Com si abans no existissin aquestes empreses. O com si els cursos que ofereixen a partir de ja no hi hagi alguna persona o empresa que no els oferís.

És que es mereix un sou, brut mensual, de 1.817 € una regidora de festes amb ni més ni menys dedicació de 28 hores setmanals per organitzar les festes de Sant Roc o de Sant Bartomeu? Com si la qualitat i la imaginació sorgeixen després de cobrar.

És que es mereix un sou, brut mensual, de 1.211 € un regidor d'esports amb la dedicació de 18 hores setmanals per a la desmantellament de l'àrea d'esports, anul·lació de 23 activitats, acomiadament de 2 treballadors fixos discontinus, piscina tancada, pista d'atletisme degradada, poliesportiu amb goteres? Sr Martínez la despesa més inútil de l'àrea d'esports és el seu sou, faci un favor al poble i renunciï a ell. Dimiteixi del seu càrrec ja que no l'exerceix i passi a cobrar dietes per assistències igual que els membres de l'oposició. És el més fàcil.

És que es mereix un sou, brut mensual, de 1.817 € una regidora de serveis socials amb una dedicació de 28 hores setmanals per no fer res?

I el Sr Torres predicant que parlar de sous és demagògia. Són per aquest senyor aquests sous demagògics? O també predicant aquest senyor que un polític ha de tenir un sou ja que en cas contrari és susceptible de ser corromput. Ho dirà per algú en especial? Aquesta frase demostra el seu total desconeixement de la realitat política ja que un corrupte ho és amb sou o sense sou.

En fi això és com a la sèrie La que se avecina ja que, els nostres governants municipals, ordeixen i diuen bajanades encara que, a diferència de la sèrie, aquests no fan riure ja que els veïns no estem per riallades ni pallassades. Una cosa és la ficció i una altra és la dura realitat que es viu al nostre municipi. I el pitjor encara està per arribar.



Joan Ferrer Flaquer