Mateu Melis fa una valoració del primer any de govern PSOE/UCAP

 




   Ja fa gairebé un any des de que tenim un nou govern municipal. Ha arribat l’hora de fer una mica de balanç de la seva gestió, si és que ho podem anomenar així.




    A  l’escrit de la moció de censura signada pels regidors d’UCAP-PSOE, (per que de tant en tant s’ha de recordar que esteu al govern gràcies a una moció de censura signada a manco de dos mesos de la constitució del govern, és a dir, sense donar marge per equivocar-se al primer govern de la legislatura). Com varem dir al seu dia, no hi havia cap acord programàtic que no ser la minsa frase que va servir d’excusa per seure a la cadira Presidencial al Sr. Fernández Mallol i l’any qui ve al Sr. Torres. Deia: “Tornar l’estabilitat a l’ajuntament”.

  Idò bé. Podem dir que des d’aquell moment, l’únic que s’ha fet ha estat:

 - Pujar els sous dels regidors i del Batle.

 - Gratificar a alguns funcionaris i penalitzar a d’altres.

 - Pujar imposts i taxes municipals.

 - Aprovar ordenances, és a dir, més normativa per ofegar encara més a la població i privar-la, en molts de casos, dels seus drets fonamentals, com és la pràctica esportiva lliure o el simple jugar amb la pilota (a un nin) a qualsevol plaça del poble. De totes totes és igual, ja que al cap i a la fi no se fan complir.

 Es possible que hi hagi estabilitat a l’ajuntament. I tanta, no hi ha res que és mogui. Però que en treu el ciutadà??? Idò, res de res. Ha estat l’any més tudat de tots els de l’etapa democràtica, on ni tan sevol s’han posat els fonaments per a desenvolupar qualque tipus de política. Tot ha estat normativa rere normativa i pujada de tots els serveis que depenen de l’ajuntament sense possibilitat de donar alternatives a la població.

 Com la mítica frase d’un acudit que deia “Virgencita Virgencita que me quede como estoy” això és el que pensam d’aquest anys de govern, un retrocés total i absolut als drets fonamental dels ciutadans d’aquest municipi, que viuen pitjor que el darrer any.

 Teniu molta barra de seguir cobrant els sous que cobrau i mentrestant avui mateix anuncieu al personal de l’ajuntament que han de fer més feina per manco doblers quan la majoria dels regidors de l’equip de govern, si fa balanç de la seva gestió fins aleshores, bastarà un foli per a tots plegats. I si no, feis un altre “uep capdepera”.

 Mentrestant, els problemes que hi havia fa un any les seguim tenint, sense solucionar-ne cap ni un.

- Seguim sense tenir l’abocador adobat, podem mirar cap a la Conselleria o cap on vulgueu, però va ser una obra municipal i no està ben acabada.

- Seguim sense arreglar les deficiències del carrer Port. A mi me cauria la cara de vergonya tenir un informe del CIM dient que no s’havia de haver tomat l’aljub i que s’ha de fer alguna cosa per restaurar-ho i els responsables, és a dir UCAP-PSOE, han demanat disculpes públiques, no a jo, sinó al poble.

- La sala multiusos, que basta veure el rètol del seu nom “Cap Vermell” el deteriorat que està amb dos anys, on no se fa el manteniment o se demanen explicacions o garanties del perquè.  Avui se’ns aprova una normativa per crear una zona blava quan encara no s’ha esbrinat el perquè no és va fer el soterrani de la sala multiusos segons jo, que no som entès, pel mateix cost. Però bé, mentre no se’m contesti, vol dir que tinc una mica de raó.

 - Deixant que esbuqui l’edifici de l’ajuntament, on a la passada legislatura s’hi van invertir més de 400.000’-€ per després abandonar-lo d’aquesta manera. És una mostra més de la manca de planificació que vos ha conduit a aquesta situació.

 - Seguim sense signar els convenis amb el personal laboral i funcionari. Amenaces i més amenaces del Sr. Fernández Mallol al personal, però del 2007 no heu estat capaços de signar un conveni, no hi ha hagut voluntat de diàleg, i ens consta que l’altra part entén perfectament la situació, malgrat no siguin els culpables.

 - Retrocés monumental en tots els sentits per tot el primer any de legislatura, on, per norma, s’ha de veure la línia política que se durà a terme durant els propers quatre anys i, en canvi, no s’ha començat cap projecte ni un, i els que s’han començat, com hem pogut veure avui, tots amb problemes. Es a dir, el que varem dir el dia de la moció de censura: sou i cadira.

 Això sí; prepotència i actitud autoritària d’alguns regidors que passaran a l’historia per haver signat una moció de censura i no haver estat a l’alçada del càrrec que ocupen.

 Clar que donaran la culpa a l’herència rebuda,etc, etc… Idò en aquest aspecte els diré que quan varem governar nosaltres 2003-2007, després dels quatre anys, varem deixar un romanent de tresoreria de 1.403.920’24’-€ als que hi podríem afegir els 900.000’-€ que va costar l’escoleta de Cala Rajada i que va ser consensuada amb el PSOE del Sr. Peñalver per fer-la amb els doblers de la “Guardiola” que és el romanent. A la passada legislatura, 2007-2011 amb el mateix govern i mateix regidor d’Hisenda, se va arribar al 2010 a un romanent negatiu per primera vegada a l’historia de Capdepera de 936.394.98’-€ més els 467.600’96’- € de l’empresa pública que evidentment se’ns va presentar després de les eleccions. Avui encara és l’hora que se’ns presenti la liquidació del 2011, malgrat el Sr. Interventor també és uns dels funcionaris que cobra productivitat d’aquest ajuntament.

 Per resumir i ja per acabar. Si teniu una mica d’ètica política, una mica de dignitat política i una mica de estimació pel vostre poble, veient que no sou capaços de endreçar ni de reconduir la política municipal, deixaríeu el vostre lloc a algú altre que ho sabés fer.

 

Juny 2012

Mateu Melis
Portaveu d'Es Grup