La Federació Hotelera ha impulsat, de manera pionera, un conveni amb la Conselleria d'Educació per estendre l''niciativa de visites escolars als hotels. Aquesta activitat funciona a Capdepera des de fa un bon grapat d'anys amb notàble èxit.



Enhorabona a tots els participants.


El conseller d’Educació, Cultura i Universitats, Rafael Bosch, la gerent de la Federació Empresarial Hotelera de Mallorca (FEHM), Inmaculada Benito, i el vicepresident de la FEHM, José A. Fernández de Alarcón, han presentat un protocol de col·laboració amb la finalitat d’establir vies de comunicació i relació entre els sectors cultural, educatiu i turístic de la comunitat de les Illes Balears.

Amb la signatura d’aquest protocol, ambdues entitats es comprometen a col•laborar amb la finalitat de potenciar un sector tan important per a l’economia balear com és el del turisme, promoure la desestacionalització i donar un valor afegit a la destinació.

Així, la Conselleria d’Educació, Cultura i Universitats es compromet a facilitar a la FEHM, mensualment, informació sobre els esdeveniments organitzats per la Direcció General de Cultura i Joventut o d’altres activitats que rebin el suport d’aquesta direcció general. Per altra banda, la Conselleria, a través de la Direcció General de Cultura i Joventut i de l’Institut d’Estudis Baleàrics, farà una donació de 1.145 obres literàries d’escriptors mallorquins, traduïdes a diferents idiomes i valorades en 7.464 euros, perquè es distribueixin entre els establiments hotelers interessats a incloure-les en les seves biblioteques per als clients. També, a través de la Direcció General d’Ordenació, Innovació i Formació Professional, es desenvoluparà el pla pilot ‘Visitam un hotel’, amb el qual es pretén la sensibilització sobre el turisme entre l’alumnat d’educació primària i secundària de les Illes Balears.

 

Per la seva banda, la Federació Empresarial Hotelera de Mallorca (FEHM) farà difusió dels esdeveniments culturals organitzats per la Conselleria i oferirà preus especials d’allotjament als diferents agents culturals que hi participin. També difondrà els llibres cedits per la Conselleria d’Educació, Cultura i Universitats entre les biblioteques dels hotels interessats. A més, coordinarà amb els establiments associats les visites de l’alumnat participant en el projecte ‘Visitam un hotel’ i s’encarregarà de l’elaboració del material didàctic necessari.

L’acte també ha comptat amb l’assistència de la directora general de Cultura i Joventut, Isabel Cerdà, el director general d’Ordenació, Innovació i Formació Professional, Onofre Ferrer, i el director de l’Institut d’Estudis Baleàrics, Cristòfol Vidal.

Aquest conveni, que se vol vendre com a novedós i "projecte pilot" fa anys que funciona en el nostre municipi , amb notable èxit, en col·laboració de l'Associació Hotelera, les escoles del municipi i l'IES.
Dissortadament al comunicat del Govern no se fa cap referència a l'experiència del nostre municipi pioners en aquest projecte, protagonistes de l'autèntic  "projecte pilot" d'aquesta iniciativa.