Massa policia per un protesta pacífica

 

 

 







        Des del PSM-Entesa de Capdepera volem felicitar, pel seu comportament, aquelles persones que el passat dijous participaren en les protestes pacífiques que tengueren lloc a Artà i Cala Rajada, aprofitant les reunions que el president Sr. Bauzà va tenir amb les agrupacions locals del Partit Popular. Defensam el dret de les persones a manifestar-se i a protestar per aquelles decisions i polítiques que troben desencertades, sempre i quan ho facin sense cap tipus de violència i de forma civilitzada, tal i com va succeir a Cala Rajada. Som conscients que, ara mateix, a Mallorca hi ha molta gent enfadada per distints motius: retalls en sanitat i educació, retallades socials, una política lingüística que arracona la llengua pròpia, etc.

 

         Dit això, des del PSM-Entesa volem denunciar el que entenem un desplegament policial injustificat i desmesurat, tant a Artà com a Cala Rajada. En el cas d'Artà, amb presència d’antidisturbis guarnits amb tots els estris típics (cascs, escuts...) com si es tractàs d’una gran cimera internacional. I en el cas de Cala Rajada, amb tot el cos de la Policia Local mobilitzat per a l’ocasió, a més de trobar-se tallats tots els carrers propers al Centre Cap Vermell en un radi de 100 metres; tot plegat per un centenar de manifestants situats a gran distància del lloc de la reunió i que en cap cas mostraren actituds violentes.

 

         No entenem que, comptant amb la presència a Cala Rajada d’un bon nombre de guàrdies civils per vetllar per la “seguretat” de l’esdeveniment, també s’hagués de mobilitzar tota la Policia Local, de forma que hi havia quasi un membre dels cossos de seguretat per cada manifestant. Ho trobam exagerat i fora de lloc, més quan es tractava d’un acte de partit i no oficial.

 

         Des del PSM-Entesa anunciam que demanarem explicacions als responsables municipals per aquesta circumstància i exigirem una relació detallada del cost que va tenir per a l’Ajuntament la presència del Sr. Bauzà a Cala Rajada (per exemple en hores extres de la Policia Local). També demanarem que la factura sigui enviada, si és possible, a la seu del PP de les Illes Balears, per al seu cobrament

 

PSM-Entesa de Capdepera i Cala Rajada