En Joan Espiritusanto acomiada de l'estiu i dóna la benvinguda a la tardor 2011







   Avui es el dia 23, es un dia d’acomiadament, a les 9 hores i cinc minuts, hora solar, onze i cinc del horari oficial, deixarem enrere aquest fastigós estiu, per donar l’entrada a la tardor. Canvi que pel personal normal, no té cap  símptoma visible i palpable, així es com  es manifesta la nostra naturalesa, sense fer rebombori es passa d’una estació a l’altre.
    Aquest darrer estiu, ha tingut dues cares molt diferents, la primera amb un temps més o manco agradable, sense que la calor es fes molt present, però quan arribarem a la meitat del agost, la cosa va canviar de cap a peus, i ens envergà un temps calorós, sense les normals i tradicionals pluges . Ja sabeu que se diu pel poble que per Sant Bartomeu se banyaven les paperines. Res de res, aquelles “gotes fredes” que tant ens espantaven. Fins ara no s’han fet presents.
    Suposo que el nostra ajuntament, haurà tingut cura dels torrents de la comarca, deixar-los nets de fullatge, o també el clavegueram del poble, ja que en cas d’una torrentada l’aigua pugi corre fluïdament sense provocar inundacions. Neteja com la que s’esta fent per altres  indrets de l’illa.
Si el dia de sant Mateu passat, contemplaven el cel per les esteles dels avions, seria convenient que avui i dema continuéssim igualment en la mirada cap amunt. Ja sabeu que ens poden caure bocins d’un satèl•lit de la NASA, de sis tones, gros com un autobús d’Autocares Levante,  que vola a la deriva. Procureu estar alerta per si de cas. Aquesta brossa estel•lar mai cau als EEUU, ja se en guarden bé ells d’aquets possibles accidents. 
   Que tingueu una bona tardor, que aprofiteu tot lo que aquesta estació ens ofereix, que es molt i que al final la NASA surti airosa dels seus projectes, sense desgràcies personals.