"Salvame deluxe" a Capdepera



Els polítics gabellins (em nego a anomenar-los classe política, les paraules classe i política difícilment poden anar juntes) semblen estar burlant-se en gran manera de la població que els ha escollit de forma democràtica. Lleig.

"No te arrejunto" dèiem al pati de l'escola quan ens enfadábamos amb algun company i no volíem saber res d'ell o estava en el nostre ànim provocar-lo. Doncs la mateixa tàctica estan emprant els electes gabellines. L'únic problema és que no s'han adonat que ja no estan a l'escola, i és hora de portar-se com adults.

Secrets, raons, sentiments de despit, picabaralles personals no resoltes i altres qüestions més pròpies del "Sálvame deluxe", que no d'un consistori que es pressuposa ha de regir els destins del nostre municipi, s'han anteposat al benestar general. Capdepera no és Nova York, de manera que no sé a què ve tanta negociació, si no és a causa de qüestions que s'amaguen probablement als votants per indignes i vergonyoses. Capdepera és un poble, amb els seus avantatges i inconvenients, però per a la seva gestió, tot plegat, no cal ser una llumenera, ni un linx.

En aquestes setmanes he estat testimoni de comportaments que ni en els pitjors barris de Bangkok he presenciat entre les hetaires amb menys "catxé". "Jo et dono més que ella i et demano menys", "No li facis cas a ella que et vol enganyar", "Ella m'ha dit que ets un ...", i qualsevol frase ni tan sols pròpia d'aquests ambients, són les que m'he imaginat, en base als esdeveniments recents.

No corren bons temps per a la credibilitat dels polítics, i a Capdepera menys. Cal que prenguin nota tots ells, perquè si enviem els comunistes i verds a l'ostracisme més complet i humiliant, els pot succeir el mateix a qualsevol d'ells, al marge del signe polític.

Podem afirmar que el poble de Capdepera ha estat humiliat, menyspreat i fet no res amb semblant opereta de tercera categoria. També podria afirmar que els polítics m'han decebut, però mentiria. Només es decep quan abans s'ha il·lusionat, circumstància que no s'ha donat en cap moment.

Paolo Zerbato Cano