Desprès de tot el succeït en relació a la designació de batlle per Capdepera, em plantejo dubtes seriosos de les vertaderes intencions de la formació política UCAP.
Estam cansats d’escoltar que els membres d'UCAP treballen pel bé del poble (això és una afirmació que també fan tots els altres partits politics de Capdepera).

 Ara bé, una cosa és fer una declaració d'intencions i una altra és dur a terme aquestes intencions.

1r) Desprès de les passades eleccions, el pacte de governabilitat entre el PSOE (5 regidors) i UCAP (4 regidors) no va poder arribar a bon fi per la problemàtica sorgida arrel de l’abstenció del PSOE a l’hora de votar el batlle el dia 11 de juny; tothom esperava que els propers 4 anys fossin governats per aquestes dues formacions i lo inesperat fou que va accedir a la Alcaldia el PP (per altre banda el partit mes votat a Capdepera).

2n) Arrel d’aquets fets, UCAP va posar el crit al cel per no poder accedir a la alcaldia excusant-se amb el PSOE i sense voler entendre la actuació del candidat del PSOE (Sr. Alzina) que va manifestar haver estat subjecte a moltes pressions (puc entendre que aquestes pressions foren per part del seu propi partit així com també per part d’UCAP).

3r) Posteriorment al succeït, el dia 24 de Juny, segons consta a l’ informació publicada en premsa, UCAP empren accions negociadores amb el PP. Aquestes accions es varen anar dilatant amb el temps, suposem que per manca d’acord entre les dues parts.

4t) El dia 28 de juny, al ple de l’Ajuntament, l’equip de govern del PP manifesta que vol mantenir els sous del regidors segons es va aprovar a l’any anterior, es dir damunt el que es pagava l’any 2003, abans de la crisis. Crec que aquesta era una bona mesura per reduir una part del dèficit econòmic de l’Ajuntament dins els propers 4 anys; vet aquí però que PSOE i UCAP voten en contra d’aquesta mesura; es de suposar que ja donaven per segur que tirarien endavant la moció de censura contra el PP i que al final governarien a l’Ajuntament de Capdepera, si no, no es compren aquesta actitud; d’aquesta manera s’asseguraven que al entrar tindrien un sous mes alts que els tinguts a l’anterior legislatura (el darrer any).

5è) El dia 30 de juny UCAP romp les negociacions amb el PP per “suposades pressions” segons manifesta el cap de llista d’aquesta formació, el Sr. Biel Torres; ens tindrem que menjar aquesta versió dels fets que, pareix ser tan important por el Sr. Torres però que no ha varen foren a l’hora de comprendre les pressions que abocaren al candidat del PSOE, Sr. Alzina, a prendre una determinació similar al seu moment.

6è) El dia 9 de juliol, PSOE i UCAP anuncien a bombo i platillo la renovació del pacte inicial, i promouen la moció de censura que conclourà amb la sortida del PP de la Alcaldia.

De tot aixó en trec les següents conclusions:

-         UCAP  no és el partit que diu ser, tota vegada que sols ha mirat el seu propi interès (ocupar cadira 2 anys i treure’n un bon rendiment econòmic pel seus regidors en detriment del interessos del poble de Capdepera).

 

-         L’inicii de converses amb el PP per, suposadament, fer un pacte de governabilitat per l’Ajuntament de Capdepera, sols ha estat una maniobra de distracció pel poble per tal de donar temps al PSOE per recuperar-se del entrebanc del dia 11 de juny. Una vegada el PSOE a recuperat el cinquè regidor que li faltava  ha romput les negociacions amb el PP per tornar el pacte anterior amb el PSOE (ja s’havien assegurat l’augment del sous per els seus regidors abans).

 

Un ciutadà de Capdepera

10-07-2011