"Can Ganxo hauria de convertir-se en estendard per a la defensa raonable del patrimoni. "






Hola:
   Llegim a l’edició del 22 d’octubre de Diari de Mallorca que Demarcación de Costas és a punt per enderrocar Can Ganxo a Cala Tuent. L’obra tindrà un cost estimat de 300.000 euros. Atenent la situació econòmica actual, em pregunto: quantes famílies menjaran, i durant quant de temps, amb aquesta obra? No seran moltes, ben segur. Amb aquella quantitat, podrien menjar moltes, això també és segur. A qui molesta la casa, de construcció anterior a l’actual llei? Abans hauria de ser qualificada com a patrimoni cultural de Balears, promocionada com a lloc d’interès cultural i fer que hi vagi molta gent, respectuosament, i ajudar els actuals propietaris a fomentar una activitat rendible econòmicament que afavoreixi el desenvolupament local, que aporti qualitat a les visites turístiques que deixen doblers.

Image

   No fa massa anys, el litoral costaner de Palma arribava a la muralla. Entrarà la Seu en els despropòsits de no sé qui amb poder de decisió, i també enviaran les màquines per enderrocar-la?
Una de les característiques que els humans volen defensar de sí mateixos és la capacitat de raonar. Suposadament. Jo cada vegada ho crec menys. A tenor de notícies com la citada, no sé què esperen els polítics per alçar-se a defensar, amb carn i ungles, el poc patrimoni que queda, promocionar-lo i promoure el que volen els turistes: coses diferents a les que ja tenen a ca seva. Can Ganxo hauria de convertir-se en estendard per a la defensa raonable del patrimoni. 

Biel Mir