Imatge presa al camí  de s'Heretat

Una lectora ens ha enviat dues imatges d’un abocament de trastos vora el camí de s’Heretat. Una altra va veure de lluny un cotxe que s’aturava vora la carretera de ses Coves i tirava enderrocs a la vorera (Dissortadament era lluny i no va poder agafar la matrícula). Un altre lector ens remetia una fotografia d’una dona que tirava els seus fems a un caramull, al carrer Gabriel Alomar (allà sempre hi ha bosses acumulades, per més que les retiren). A la carretera de Sa Pedruscada prop de l’entrada al tennis de n’Aguait han tornat a comparèixer caramulls d’enderrocs ( i ja se van llevar, fa uns mesos, uns altres que n’ha havia)... Cada dia i a totes hores se poden veure bosses de fems a les voreres i cantonades dels carrers, omplint papereres o vora els contenidors (de vegades buits!), en fi que això de ser una mica cívics, complir les normes i fer servir els recursos que se’ns ofereix per la retirada de fems i enderrocs no tothom els vol complir.

Que no sigui un fenomen específic de Capdepera no ens hauria de servir ni d’excusa, ni de consol. Tenim una Deixalleria que funciona prou bé, amb un ampli horari de recollida de gairebé tot tipus de residus;  hi ha servei de recollida de voluminosos gratuït; a més el servei de recollida de fems nocturna està reforçat amb una altra durant el ida, tenim el servei de neteja viària...  Tot plegat ens costa una doblerada i encara el poble sembla brut. I hem de tenir present que la temporada estiuenca encara està per començar. És clar que no és qüestió de netejar més sinó d’embrutar menys.
 

Les campanyes informatives i els incentius per reciclar més i millor tenen una eficàcia limitada, així que, pel que sembla, no hi ha altra solució que prendre mesures més contundents, encalçar els infractors i tocar-lis la butxaca ben tocada.
 

Ja està bé que la resta de ciutadans i ciutadanes, que compleixen les normes i reciclen correctament, paguen més pels serveis de neteja i recollida de fems, perquè uns han decidit ser uns... incívics i fer el que els roti. Qualcú hauria de fer un pensament!











Imatges preses a la carretera de Sa Pedruscada

Imatges remeses pels nostres lectors durant el mes d'abril