EUEV DEMANA A L’EQUIP DE GOVERN QUE DENEGUI LA LLICÈNCIA DE L’HOTEL SON MOLL I TRAMITI L’EXPEDIENT D’INFRACCIÓ

Text íntegre de la moció presentada


Segons les regidores “ni les obres ni el projecte s’adapten a la normativa i estam segures que el poble no vol que es perpetuï aquesta aberració urbanística a la façana marítima de Cala Rajada”.
 
Aquest dimarts dia 20 de gener les regidores d’EUEV, Maria Orts i Virginia Urdangarin, han presentat a l’ajuntament una moció on es demana que la Junta de Govern Local  denegui la llicencia de l’expedient 51/08 consistent en la rehabilitació de l’hotel Son Moll. El projecte presentat  pretenia dur a terme una reforma integral i adaptar-se a varies normatives sense rebaixar altura, obres que les Normes Subsidiàries no permetien per que l’edifici superava en més de 20 metres els 10’5 metres d’altura màxima permesa per fer aquestes obres. Les regidores afirmen que “ni les obres ni el projecte s’adapten a la normativa i estam segures que el poble no vol que es perpetuï aquesta aberració urbanística a la façana marítima de Cala Rajada”.

Amb aquesta moció també demanen a l’equip de govern que tramiti l’expedient d’infracció urbanística d’acord amb la normativa. Segons les regidores “no és justificable que l’ajuntament demani la subrogació al CIM d’aquest expedient d’infracció ja que té prou capacitat tècnica i administrativa per tramitar correctament en temps i forma aquest expedient, a més  el CIM no pot acceptar aquesta sol·licitud sense cometre frau de llei, ja que no es pot subrogar en un expedient d’infracció mentre el mateix no es trobi paralitzat durant més de tres mesos”.


                           *****

El grup municipal d’Esquerra Unida- Els Verds de Capdepera, presenta a la sessió ordinària del Ple de l'Ajuntament de Capdepera del mes de febrer, per a la seva discussió i aprovació, la moció relativa a:  

DENEGACIÓ DE LA LLICÈNCIA DE  L'EXPEDIENT 51/08. CONSISTENT EN LA REHABILITACIÓ DE l'HOTEL SON MOLL, I ADEQUADA TRAMITACIÓ DE L'EXPEDIENT DE DISCIPLINA URBANÍSTICA 43URB/08.
 

EXPOSICIÓ DE MOTIUS
 

-       
Atès que es tracta de la rehabilitació i modernització d'un hotel fora d'ordenació que excedeix en més d'un 75% l'alçada permesa a la zona i, per tant, està  catalogat  a l'article 37 de les  actuals NNSS com un edifici en situació B1.

-       
Atès que les NNSS, en referència als edificis en situació B1, regulen el següent: “Se permitiran unicamente las obras encaminadas a adecuarlos a la situación B2 así como obras de higiene, ornato, salubridad, pequeñas obras de consolidación y seguridad pero nunca obras que den lugar a aumentode volumen, así como obras de modernización y las necesarias para su adaptación a la Normativa Vigente.”

-       
Atès que segons les NNSS l'alçada permesa a la zona 21/51 es de 6m (sot+ PB+1 pis) i, per tant, l'alçada màxima que pot fer l'edifici per tal d'adequar-se  a la situació B2, i poder dur a terme la seva modernització, es de 10'5m.-        Atès que l'edifici te una alçada de 33'30m i que amb el projecte presentat només reduïa l'alçada a 30'30m, molt per damunt dels 10'5m permesos.

-       
Atès que segons el projecte bàsic l'edifici es troba obsolet en quant a nivell constructiu i es pretén dur a terme una reforma integral i adaptar-se a diverses normatives actuals com el CTE, el Decret 1634/83, el Decret 20/2003 i altres.

-       
Atès que amb data 19 de desembre de 2008 l'Hble. Consellera Executiva de Territori resol que es inadmissible admetre la sol·licitud d'autorització prèvia per a “Rehabilitació de l'hotel existent” formulada per l'Entitat S'ENTRADOR S.L., i demana un nou projecte adequat a les circumstàncies sobrevingudes.

-       
Atès que, segons informacions aparegudes el passat dia 8 de gener al diari Última Hora, l'equip de govern de l'Ajuntament de Capdepera té la intenció de sol·licitar al Consell de Mallorca que es subrogui en l'expedient de disciplina urbanística obert per aquest  Ajuntament dia 17 de desembre de 2008; atès que aquesta sol·licitud no és justificable de cap manera pel motiu que aquest Ajuntament té prou capacitat tècnica i administrativa i els adequats recursos humans i tècnics per tal de tramitar correctament en temps i forma aquest expedient; i atès que el Consell de Mallorca no podria efectivament acceptar aquesta Sol·licitud i subrogar-se en l'expedient sense cometre frau de llei pel motiu que, segons la normativa urbanística, el CIM no s'ha de subrogar en un expedient d'infracció urbanística mentre el mateix no es trobi paralitzat durant més de tres mesos (Art. 71 de la Llei 10/1990, de 23 d'octubre, de Disciplina urbanística).  Per tots els motius exposats, aquest Grup municipal proposa al plenari les següents

PROPOSTES D'ACORD
 

-       
L'Ajuntament de Capdepera denegarà, de manera immediata, la llicència d'obres de rehabilitació de l'hotel Son Moll.

-       
L'Ajuntament de Capdepera tramitarà l'expedient d'infracció 43URB/08, obert dia 17 de desembre de 2008, d'acord amb l'establert a la Llei 10/1990, de 23 d'octubre, de Disciplina urbanística.  Capdepera, 20 de gener de 2008.

Signat,
Maria Orts Rodriguez
Regidora EUEV de Capdepera                                                                   

Virginia Urdangarín de Manuel
Regidora EUEV de Capdepera  

SR. BATLE DE L'AJUNTAMENT DE CAPDEPERA