L'Ajuntament posarà en funcionament el nou sistema de recollida de residus el pròxim 15 de febrer





   Recollida porta a porta al centre de Cala Rajada, contenidors de doble capacitat en tot el municipi i una intensa campanya informativa.
   La primera reunió amb veïns es farà el proper dimartst, 13 de gener ,a les 20 hores al local de l'associació veïnal de son Moll.
   L'Ajuntament de Capdepera posarà en funcionament a partir del pròxim 15 de febrer el nou sistema de gestió de recollida de residus del municipi, que afecta tot el municipi i que engloba diverses iniciatives amb la intenció de millorar la imatge de la localitat gabellí.
   Un dels serveis a destacar és l'ampliació de la recollida selectiva de residus porta a porta,- que ja es du a terme al nucli urbà de Capdepera-, al centre de Cala Rajada entre els carrers Magallanes, Via Mallorca, Juan Sebastián Elcano, Reis Catòlics i Colom, així com és Fangar i sa Pedruscada.
   Unes 1.700 famílies es beneficiaran de la recollida a domicili a la zona nova del nucli de Cala Rajada, en total seran al costat dels habitatges de Capdepera, unes 3.300 les famílies les que disposaran amb aquest servei porta a porta al municipi.
   Per donar a conèixer tots els detalls d'aquest servei de recollida selectiva de residus a domicili l'Ajuntament, mitjançant la delegació de Medi Ambient, ja ha començat a facilitar informació als veïns casa per casa a través d'informadors.
   Així, s'està lliurant una guia informativa, un imam en el qual es pot veure l'horari i un ‘kit’ de reciclatge, que conté tres bosses, una per al paper- cartó, una altra per a vidre i una altra per als envasos.
  
   Els habitatges unifamiliars podran posar un ganxo en l'exterior de la façana. Al centre de Cala Rajada es col•locaran sol a partir de les vuit de la tarda diferents contenidors de diferent color depenent del dia i la fracció que toqui, perquè els veïns puguin dipositar els residus. Els contenidors actuals d'aquesta zona es retiraran definitivament atorgant una millor imatge als carrers.
Perquè els veïns beneficiats per aquest sistema coneguin bé els nous serveis abans del seu funcionament, el consistori gabellí ha posat en marxa una intensa campanya informativa, amb el qual, a més de les visites a particulars, i a establiments hotelers, es faran diverses reunions veïnals.
La primera reunió es farà el pròxim dimarts, 13 de gener, al local de l'associació veïnal de són Moll, carrer Tritó, 6, a partir de les vuit de la tarda. El 15 i el 20 de gener a la mateixa hora es faran unes altres dues reunions al club de la Tercera Edat de Cala Rajada.
   A més, el pròxim dissabte, 7 de febrer, l'Ajuntament celebrarà una Diada de recollida selectiva de residus per fomentar el reciclatge mitjançant jocs per a nens, un castell inflable i un bus interactiu a la plaça dels Pins de Cala Rajada.
   La novetat als hotels, restaurants i bars és la recollida de dues fraccions noves, la recollida d'envasos i la de la fracció orgànica ( restes de menjar...). a partir de l'1 de maig. Per a la qual cosa es lliuraran contenidors específics. La recollida en temporada alta serà diària i en temporada baixa diària excepte els diumenges.
   Una altra de les novetats del nou sistema de gestió de residus és que es retiren tots els contenidors verds del municipi i se substitueixen per dos-cents contenidors de doble capacitat, d'uns 2.400 litres, de càrrega lateral, i amb pedal. A més, s'augmentarà la freqüència de recollida diària en temporada alta, incloent els diumenges i dies festius.
   El nou sistema inclou a més uns altres dos serveis com la recollida de restes de jardí gratuït, així com de restes d'animals domèstics morts, cridant al telèfon 971-56 34 22.